Hooded Hacker
Hack

Memecoin Normie onderhandelt met hacker na miljoenen diefstal

Het team achter de Base memecoin Normie (NORMIE) is in onderhandeling met de hacker die verantwoordelijk is voor de diefstal van een aanzienlijk bedrag als gevolg van een kwetsbaarheid in slimme contracten. Deze diefstal leidde tot een daling van $41,7 miljoen in de marktkapitalisatie van het token binnen drie uur.

Aanbod van hacker geaccepteerd

Blockchain-analysebedrijf Lookonchain was één van de eersten die de exploit en het aanbod van de hacker opmerkte. Dit werd op 26 mei gedeeld in een on-chain-bericht aan het implementatieadres van Normie.

Volgens berichten heeft Normie het aanbod van de hacker geaccepteerd om 90% van de gestolen NORMIE-tokens terug te krijgen. Dit ondanks dat de prijs sinds de exploit al met 96% is gedaald. De voorwaarde van de hacker was dat Normie het gestolen geld en de $2,3 miljoen in de ontwikkelaarswallet zou gebruiken om een nieuw token uit te geven en NORMIE-houders terug te betalen. Tevens vroeg de hacker in een ander on-chain bericht om geen represailles.

“Wij zullen opnieuw moeten lanceren, ja”, zei het team van Normie op een nieuw X-account dat ze hadden aangemaakt nadat hun hoofdaccount was opgeschort. “Dat zal gebeuren nadat we ons belangrijkste Twitter-account terug hebben gekregen en nadat we het geld van de hacker hebben ontvangen”, aldus Normie destijds. Echter, kort daarna werd ook dit tijdelijke account opgeschort.

De hacker benadrukte zijn strikte voorwaarden en eiste dat de herlancering van de tokens zou plaatsvinden voordat het geld werd teruggegeven. “De ontwikkelaarsportemonnee verdiende aanzienlijk meer dan ik tijdens deze exploit, en ik heb geen andere manier om ervoor te zorgen dat dit geld op de juiste manier wordt gebruikt,” verklaarde de hacker.

“Dinho”, een van de beheerders van de officiële NORMIE Telegram-groep, kon niet bevestigen wanneer NORMIE-tokenhouders hun gestolen geld terug kunnen krijgen. Ook Dinho’s X-account werd opgeschort.

Daling van NORMIE-koers

De koers van NORMIE begon op 26 mei om 03.55 uur UTC te dalen en kelderde binnen een uur volgens CoinGecko al met meer dan 92% naar $0,0032. Na twee en een half jaar daalde het tot 99,5%. Afgezien van een kortstondige prijspiek naar $0,019, bleef de prijs op het moment van schrijven in een neerwaartse beweging naar $0,0016, wat een daling van 96% betekent.

De marktkapitalisatie bereikte een dieptepunt van $200.000, na een daling van $41,9 miljoen, maar is sindsdien licht hersteld.

Het team achter de blockchain-zwendeldetector Quick Intel beweert dat 72.000 NORMIE-houders zijn getroffen door de kwetsbaarheid voor slimme contracten, die in maart werd ontdekt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er tijdens deze beproeving is gestolen.

NORMIE werd gelanceerd tijdens een recente memecoin-manie op Base in maart 2024 en bereikte volgens CoinGecko op 2 april een piekmarktkapitalisatie van $130 miljoen. Uit recent onderzoek is gebleken dat 91% van de Base-memecoins kwetsbaarheden hebben die gebruikers aan grote verliezen kunnen blootstellen.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken