Hack Nieuws

Memecoin Pepe krijgt ongewenste aandacht van oplichters

De toenemende hype rondom de PEPE memecoin heeft de aandacht getrokken van kwaadwillende partijen in de crypto-community, die zich bezighouden met verschillende frauduleuze praktijken die de integriteit van de sector aantasten.

Minstens 10 fraude-gevallen

In de afgelopen 3 dagen zijn er volgens PeckShield, een blockchain-beveiligingsbedrijf, minstens 10 gevallen van fraude met meme-munten aan het licht gekomen. Het bedrijf heeft frauduleuze tokens opgespoord en gerapporteerd, waarvan de liquiditeit recentelijk werd verwijderd, wat heeft geleid tot misleiding van investeerders.

Op Twitter zijn steeds vaker nep-claimsites voor Pepe-munten te vinden. Cyberbeveiligingsbedrijf CertiK heeft ook al gewaarschuwd voor een valse Pepe-site die naar verluidt beloningen aanbiedt, maar gekoppeld is aan een phishing-contract. De crypto-community wordt aangeraden waakzaam te zijn op dit gebied.

Daarnaast heeft de officiële Telegram-groep van de Pepe-muntencommunity ook te maken gehad met nepaccounts die leden proberen om te leiden naar verschillende websites. De groepsleden hebben actie ondernomen door verdachte gebruikers te rapporteren en te verbannen.

Al meerdere waarschuwingen afgegeven

De makers van de Pepe-munt hebben de community herhaaldelijk gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met het verbinden van hun crypto-wallet aan verdachte airdrops en weggeefclaims en hebben hierbij benadrukt dat ze niet geassocieerd willen worden met andere tokens of projecten.

Op 5 mei bereikte de PEPE memecoin een marktkapitalisatie van $1 miljard nadat deze op Binance werd genoteerd. Het token steeg sinds de oprichting medio april met meer dan 4.000% en bereikte een totale marktkapitalisatie van $1,82 miljard. Enkele dagen later daalde de marktkapitalisatie van het token echter met meer dan een miljard dollar.

De munt is ook betrokken geweest bij controverses. Coinbase, een Amerikaanse crypto-exchange, waarschuwde onlangs zijn gebruikers dat Pepe “door alt-rechtse groepen is gecoöpteerd als haatsymbool”. Sommige leden van de Pepe-community reageerden hierop als slot hard op en eisten dat de verklaring werd ingetrokken, en dreigden hun accounts bij de exchange te sluiten.

Hack nieuws

Terra-oprichter Do Kwon terug in de gevangenis in Montenegro
Binance bevriest $4,4 miljoen aan crypto van Noord-Koreaanse hackers
Mede oprichter Ledger Reageert op Firmware Update Controverse
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren