Nieuws

Mensen die in 2021 Bitcoin kochten verkopen nu massaal met enorm verlies

De Bitcoin koers handelt krap onder de psychologische grens van 20.000 dollar en dat lijkt voor de kopers van 2021 een grens. Mensen die tussen de 6 en 18 maanden geleden hun Bitcoin kochten, zijn momenteel blijkbaar met grote verliezen aan het verkopen.

Klas van 2021 verkoopt

Terwijl de koers terugvalt naar niveaus die we sinds 2020 niet meer hebben gezien, beginnen bepaalde groepen van Bitcoiners steeds meer te zweten. Op het moment van schrijven zijn het in ieder geval zeker niet alleen de miners die het lastig hebben. Als we de Bitcoin Exchange Inflow Spent Output Age Bands (SOAB) analyseren, dan zien we dat de mensen die tussen april 2021 en april 2022 hun Bitcoin aanschaften, nu massaal verkopen.

“Als we naar de grafiek kijken, dan is het duidelijk dat Bitcoin met een leeftijd van tussen de 6 en 18 maanden op dit moment agressief verkocht zijn”, aldus Edris, een analist van CryptoQuant. Wat je vaak ziet is dat in de latere fases van een bearmarkt zelfs de meest loyale groepen capituleren en hun Bitcoin moeten verkopen. Dat kan op dit moment uiteraard ook gedreven worden door de unieke macro-economische omstandigheden.

Inflatie niet goed voor Bitcoin

Het klinkt tegenstrijdig, maar de extreme inflatie die we nu in het Westen zien is op de korte termijn niet goed voor Bitcoin. In Nederland hebben we op dit moment te maken met een inflatie van 17,1 procent. Dat betekent dat de koopkracht van de gemiddelde Nederlander met 17,1 procent is gedaald als het salaris niet is meegestegen. In de meeste gevallen zal daar weinig tot geen sprake van zijn. Dat heeft als effect dat er minder geld beschikbaar is voor investeringen en sommige mensen misschien zelfs moeten verkopen om de rekeningen te kunnen betalen.

Alles bij elkaar is de macro-economische druk, zeker op de korte termijn, geen goede zaak voor Bitcoin. Aan de andere kant komt hierdoor het moment dat centrale banken moeten capituleren en van koers wijzigen om de boel overeind te houden steeds dichterbij. Zodra dat gebeurt knallen de koersen waarschijnlijk weer de lucht in. De hele industrie speculeert in principe al maanden op een koerswijziging van de Federal Reserve.

Bitcoin nieuws

Tom Lee voorspelde een Bitcoin koers van $200.000, dit is wat hij nu te zeggen heeft
Aantal Bitcoin-ATM’s stagneert
Bijna één miljoen crypto-adressen bevatten ten minste 1 Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten