ethereum, ether
Ethereum

Mercado Libre lanceert eigen Ethereum cashback token

De Latijns-Amerikaanse online marktplaats Mercado Libre heeft vandaag de lancering van zijn eigen cryptocurrency aangekondigd. Het bedrijf heeft de Mercado Coin gelanceerd voor consumenten in Brazilië in de vorm van een ERC20 token die op Ethereum leeft. Klanten van de marktplaats kunnen de token gebruiken voor cashback.

Initiële waarde van $0,10

De Mercado Coin gaat in eerste instantie voor 0,10 dollar over de toonbank, maar zal onderhevig zijn aan fluctuaties, aldus het bedrijf. “Mercado Coin is onze nieuwe manier om klanten te beoordelen voor hun gedrag binnen ons ecosysteem. Hoe meer aankopen ze doen, hoe meer Mercado Coins ze ontvangen”, aldus Mercado Libre zelf over de token.

De Argentijnse cryptobeurs Ripio is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de digitale munt. Mercado Libre CEO en oprichter Marcos Galperin zei er op Twitter het volgende over: “Vandaag lanceren we Mercado Coin in Brazilië om ons loyaliteitsprogramma een boost te geven en een volgende stap te zetten richting de democratisering van financiële inclusiviteit in Latijns-Amerika.”

Wat kan je met de token?

Het idee is dat klanten van Mercado Libre de cryptocurrency kunnen gebruiken om dingen te kopen in de markplaats of de token zelfs kunnen verhandelen op Mercado Pago, de fintech-arm van het bedrijf. Mercado Libre heeft verder aangegeven dat de token enkel en alleen te koop is op het Mercado Pago platform.

Mercado Libre is de grootste online marktplaats in Latijns-Amerika, heeft Amazon daar al jaren onder de duim, en heeft miljoenen aan Bitcoin op de balans staan. In januari deden er al geruchten de ronde dat Mercado Libre werkte aan een eigen stablecoin. Die geruchten werden echter nooit bevestigd door het bedrijf.

Nu komt het dus met een eigen munt, die in principe niet als stablecoin fungeert. Zoals Mercado Libre al heeft aangegeven is het mogelijk dat de koers van de Mercado Coin fluctueert. Gebruikers kunnen de munt namelijk verhandelen op het handelsplatform Mercado Pago. Niet duidelijk is of de munt, net als Bitcoin, een maximale hoeveelheid eenheden kent.

Ethereum nieuws

Bankgigant lanceert door goud gedekte cryptomunt voor particulieren
Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC
BlackRock ziet slechts ‘een klein beetje’ vraag naar Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen