Meta, facebook
Blockchain

Meta AI stapt de arena in en gaat concurreren met ChatGPT

Meta, voorheen bekend als Facebook, heeft onlangs Meta AI gelanceerd, een conversatie-assistent gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Deze nieuwe speler, die concurreert met ChatGPT, stelt gebruikers in staat om informatie op te zoeken en vragen te stellen binnen de applicaties van Meta, waaronder Instagram, WhatsApp en Messenger.

De strijd om de leiderschapspositie in de kunstmatige intelligentie is momenteel in volle hevigheid losgebarsten, en met de introductie van zijn eigen AI-chatbot, betreedt Meta nu ook dit strijdtoneel.

Meta AI betreedt het strijdveld

De lancering van Meta AI op 27 september zet het sociale mediabedrijf in directe concurrentie met gevestigde spelers zoals OpenAI’s ChatGPT, Google’s Gemini en Anthropic’s Claude. Meta AI is gebaseerd op een van de meest geavanceerde taalmodellen van het bedrijf en heeft strategische partnerschappen gevormd met Microsoft Bing. Het bedrijf heeft ook aangekondigd 28 chatbots te lanceren waarmee gebruikers interactie kunnen hebben met beroemdheden en culturele iconen op hun platforms.

Tijdens een keynote op het ontwikkelaarsevenement van Meta, lichtte CEO Mark Zuckerberg toe dat Meta AI dient als een basale assistent waarmee gebruikers kunnen converseren alsof ze met een echt persoon praten. Hoewel Meta al lang betrokken is bij AI-onderzoek, hebben concurrenten zoals Google en OpenAI recentelijk meer aandacht gekregen. Meta’s AI-chatbot is echter niet alleen ontworpen om informatie te verstrekken, maar ook om de interactie tussen gebruikers en Meta-producten te verrijken. Zoals Zuckerberg benadrukte: “Ik geloof dat dit de manier waarop mensen al onze producten gebruiken zal veranderen.”

Bovendien introduceert Meta nieuwe AI-tools voor het bewerken van afbeeldingen op Instagram, waarmee gebruikers hun foto’s kunnen aanpassen met verschillende stijlen en achtergronden. De AI-assistent zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten, maar Meta heeft plannen om deze te integreren met hun nieuw uitgebrachte slimme brillen en virtual reality-headsets.

Ondanks het betreden van een markt die al verzadigd is met chatbots, streeft Meta ernaar om niet slechts een standaard chatbot te zijn, maar een assistent te creëren die gebaseerd is op persoonlijkheid en sociale interactie.

Recente ontwikkelingen

Er is meer nieuws te melden omtrent AI. Eerder deze week kondigde OpenAI aan dat gebruikers nu in staat zijn om met hun ChatGPT-chatbot te converseren. OpenAI rolt de nieuwe spraakfunctionaliteit voor ChatGPT in de komende twee weken uit, waardoor gebruikers met behulp van een AI-spraakbegeleider meer menselijke gesprekken met de chatbot kunnen voeren.

Tegelijkertijd onthulde OpenAI op 27 september dat ChatGPT nu de capaciteit heeft om zelfstandig op internet te zoeken, zonder beperkt te zijn tot informatie van vóór september 2021.

Verder heeft Amazon deze week aangekondigd dat het een overeenkomst heeft gesloten om tot wel 4 miljard dollar te investeren in de AI-startup Anthropic, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de Claude-chatbot.

Blockchain nieuws

NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Stripe breidt crypto-integratie uit naar Europese markt
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers