Meta, Metaverse zuckerberg
Regulatie

Meta krijgt recordboete van 1,2 miljard euro voor overtreden Europese privacyregels

Het moederbedrijf van Facebook, Meta, heeft een boete van maar liefst 1,2 miljard euro ontvangen voor het onrechtmatig overdragen van gebruikersgegevens van Europese Facebook-leden naar servers in de Verenigde Staten. Deze boete werd opgelegd door de privacywaakhond van de Europese Unie (EU), volgens berichtgeving van de Wall Street Journal.

De boete, van 1,3 miljard euro, is één van de grootste die tot nu toe is opgelegd voor overtreding van Europese privacyregels. De officiële aankondiging van de uitspraak wordt later vandaag verwacht.

Deze uitspraak voert de druk op de Amerikaanse regering op om een overeenkomst te bereiken waarmee Meta en duizenden andere multinationals gegevens legaal kunnen blijven overdragen naar de VS. Een dergelijke overeenkomst zou niet alleen Meta, maar ook talloze andere bedrijven in staat stellen om wereldwijd te blijven opereren zonder de lokale privacywetgeving te overtreden.

De boete zal waarschijnlijk een significante impact hebben op Meta’s financiële resultaten, en het kan ook een precedent scheppen voor andere technologiebedrijven die soortgelijke gegevensoverdracht praktijken hebben. Deze zaak toont eens te meer aan dat privacykwesties in toenemende mate de aandacht hebben van toezichthouders wereldwijd.

Regulatie nieuws

Turkse regering dient ontwerpwetsvoorstel voor cryptovaluta in
De Amerikaanse schuldenberg: Schijnprobleem of tikkende tijdbom?
Oklahoma voert nieuwe wetgeving in voor Blockchain en Digitale Activa
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten