Meta Facebook
Exchange

Meta opent fysieke winkel met Metaverse-thema in San Francisco Bay Area

Het moederbedrijf achter de sociale-mediareus Facebook, Meta, gaat een winkel openen in San Fransisco. De winkel gaat hardware aanbieden specifiek gericht op de virtual reality-ruimte.

Toegangspoort tot de Metaverse

Dit maakte Meta bekend via een online aankondiging. De winkel wordt op 9 mei van dit jaar geopend in Burlingame, Californië en is gericht op het aanbieden van interactieve demo’s voor de hardwareproducten van Meta. Dit omvat onder andere diverse virtual reality-headsets, videocommunicatieschermen en slimme brillen. De winkel, die zich op de Meta-campus zal bevinden, zal een kamerbreed gebogen LED-scherm hebben dat weergeeft wat gebruikers zien met Meta-headsets. Het hoofd van de winkel, Martin Gilliard, zei het volgende:

“De Meta Store gaat mensen helpen om die verbinding te maken met hoe onze producten in de toekomst de toegangspoort tot de Metaverse kunnen zijn. Wij verkopen de Metaverse niet in onze winkel, maar hopelijk zullen mensen binnenkomen en naar buiten lopen om iets meer te weten over hoe onze producten hen kunnen helpen om ermee te verbinden.”

Eerste Facebook-winkel sinds oprichting

Afgelopen jaar veranderde Facebook zijn naam in Meta. Hiermee zou het bedrijf verder gaan dan enkel sociale media. Dit blijkt nu, nadat ze hun Metaverse-visie inmiddels bekend hebben gemaakt.

Diverse bedrijven zijn inmiddels echter al flink bezig met het verkrijgen van virtuele eigendommen in de Metaverse. Zo gaat bijvoorbeeld het elektronicabedrijf Samsung een Metaverse-winkel openen in de blockchain-aangedreven wereld van Decentraland. Ook diverse andere grote bedrijven zoals Walmart lijken bezig te zijn met het maken van stappen binnen deze nieuwe werelden.

Met de opening van een fysieke winkel, opent Facebook voor het eerst een fysieke winkel sinds de oprichting van het bedrijf in 2004.

Exchange nieuws

Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Coinbase Review

Coinbase Review

In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van Coinbase, van het aanbod en de kosten tot de veiligheid en klantenservice.

Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving