Bitcoin, BTC
Bitcoin

Metaplanet volgt MicroStrategy: Investeert $6,5 miljoen in Bitcoin

In navolging van Michael Saylor heeft nog een ander beursgenoteerd bedrijf besloten om Bitcoin hun spaarmiddel naar keuze te maken.

Het gaat om Metaplanet, een investerings- en adviesbureau genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange, dat maandag aankondigde dat het voor 1 miljard JPY (ongeveer $6,5 miljoen USD) aan Bitcoin heeft gekocht voor zijn bedrijfskas. Dit zijn nog niet de MicroStrategy-bedragen, maar het is wel een mooie ontwikkeling.

De strategie van Metaplanet

Volgens een tweet van het bedrijf heeft Metaplanet ervoor gekozen om “Bitcoin te omarmen als primaire spaarmiddel van de onderneming.”

“Deze strategische koerswijziging gaat niet alleen over het omarmen van digitale activa, maar ook over het pionieren van een toekomst waarin financiën en innovatie centraal staan”, aldus het bedrijf.

Volgens de website richt Metaplanet zich op het “bouwen van bruggen” tussen Japan en de rest van de wereld in zowel “Web2” als “Web3” omgevingen.

“Web3” is een verzamelnaam voor het op blockchain gebaseerde tijdperk van het internet, dat tokenisatie en gedecentraliseerde financiën in het dagelijks leven mogelijk moet maken. Sommige adviesdiensten van het bedrijf zijn specifiek gericht op Web3-strategie en blockchain-integratie.

Andere activiteiten omvatten investeringen, onroerend goed en een “distributiebedrijf” voor het wereldwijd distribueren van hoogwaardige Japanse producten. Enkele van de nieuwste financiers die de Bitcoin-strategie van Metaplanet steunen, zijn Sora Ventures, UTXO Management en Mark Yusko – de mede-oprichter van Morgan Creek Capital, die verwacht dat Bitcoin dit jaar $150.000 zal bereiken.

“Onze overstap naar Bitcoin is een belangrijke mijlpaal in onze missie om een leidende rol te spelen in het digitale financiële tijdperk en positioneert Metaplanet als een pionier in de adoptie van digitale activa in Japan”, aldus Metaplanet.

Metaplanet versus MicroStrategy 

Metaplanet heeft een marktkapitalisatie van 2,18 miljard JPY – ordes van grootte kleiner dan die van MicroStrategy, het meest toonaangevende bedrijf ter wereld dat Bitcoin als spaarmiddel in zijn bedrijfskas heeft opgenomen.

MicroStrategy – een softwarebedrijf dat zich heeft ontwikkeld tot een Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf – bezit nu meer dan 1% van de alle Bitcoin met 214.245 BTC ($15,39 miljard).

Als beursgenoteerd bedrijf is MicroStrategy erin geslaagd om goedkope converteerbare obligaties, schulduitgifte en verwatering van aandelen te gebruiken om meer Bitcoin (BTC) te kopen voor de aandeelhouders. Voor beleggers is dit een soort leveraged Bitcoin ETF geworden, die lang voordat reguliere Bitcoin ETF’s dit jaar op de Amerikaanse publieke markten kwamen al beschikbaar was.

MicroStrategy (MSTR) is dit jaar tot nu toe met 120% gestegen – ongeveer het dubbele van de winst van Bitcoin. Veel analisten geloven dat dit een “onverantwoordbare premie” is op de werkelijke BTC-holdings, die naar verwachting na verloop van tijd zal worden gecorrigeerd.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Positief crypto nieuws: Fed Beleidsversoepeling kan Bitcoin naar $150.000 Stuwen
Trump omarmt crypto en accepteert Bitcoin en Dogecoin voor campagnedonaties
‘Bitcoin vormt gigantische bullish setup’
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP