Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Mexicaanse miljardair Salinas: Mijn portfolio bestaat voor 60% uit Bitcoin

De Mexicaanse miljardair Ricardo Salinas zei vandaag dat 60% van zijn liquide beleggingsportefeuille in Bitcoin zit. Salinas is volgens Bloomberg de op twee na rijkste man van Mexico en de 154e rijkste ter wereld, met een nettowaarde van $12,8 miljard.


Bitcoin bezittingen nemen toe

Gisteren zei Salinas, op de Miami Bitcoin 2022 conferentie, dat hij geen obligaties bezit, maar liever in Bitcoin investeert. Dat is een stuk meer dan in 2020, toen de zakenmagnaat toegaf dat 10% van zijn portefeuille in Bitcoin zat. Destijds zei hij dat de Bitcoin de burger beschermt tegen onteigening door de overheid.

“Ik heb absoluut geen obligaties. Ik heb een liquide portfolio, waarvan ik 60% in Bitcoin en Bitcoin-aandelen heb, en 40% in aandelen van assets zoals olie en gas.”


Al langer enthousiast over Bitcoin

Salinas, die voorzitter is van Grupo Elektra, een winkelketen dat huishoudelijke apparaten en elektronica verkoopt, is al voor een lange tijd fan van de Bitcoin. In oktober 2020 plaatste hij op Twitter een lijst met boekaanbevelingen, waaronder ‘The Bitcoin Standard’ van econoom Saifedean Ammous.

Niet lang daarna gaf hij toe dat hij Bitcoin in zijn portfolio had. Destijds ging hij vol voor Bitcoin en veranderde hij zijn Twitter-bio. Hij voegde zich bij mensen als MicroStrategy’s Michael Saylor en Skybridge’s Anthony Scaramucci. Salinas, die meer dan de helft van de Mexicaanse motormarkt beheert, spreekt sindsdien regelmatig over Bitcoin op sociale media.

Salinas is op dit moment niet de enige Mexicaan die enthousiast is over Bitcoin in Miami. Eerder vandaag zei senator Indira Kempis, een pro-Bitcoin politicus die de staat Nuevo León vertegenwoordigt, dat ze zou voorstellen om de Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken in de op een na grootste economie van Latijns-Amerika. Echter was het niet duidelijk hoe realistisch de aankondiging was.

Bitcoin nieuws

Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt Inkomsten BTC-miners flink gestegen na recentelijk dieptepunt
BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust BlackRock lanceert spot Bitcoin Private Trust
Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten