MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin

Michael Saylor verkoopt voor $216 miljoen aandelen MicroStrategy om meer Bitcoin te kopen

MicroStrategy bestuursvoorzitter Michael Saylor is aan een proces van vier maanden begonnen om voor 216 miljoen dollar van zijn aandelen in MicroStrategy te verkopen, met als doel om meer Bitcoin te kopen. In een aan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) geadresseerd document schrijft Saylor dat hij al begonnen is met het verkopen van zijn 315.000 aandelenopties.

Volgens het document begon Saylor dit proces op 2 januari door de eerste tranche van 5.000 aandelen te verkopen.

5.000 aandelen per dag

Tijdens de laatste publieke bespreking van de financiële gezondheid van MicroStrategy vertelde Saylor dat hij van plan was om de komende vier maanden 5.000 aandelen per dag te verkopen om meer Bitcoin aan te schaffen.

“Het uitvoeren van deze optie maakt het voor mij mogelijk om aan persoonlijke verplichtingen te voldoen en meer Bitcoin te kopen op persoonlijke titel”, aldus Saylor.

Hij voegt daaraan toe dat zijn aandeel in het bedrijf “significant” blijft, ondanks zijn persoonlijke verkopen.

Volgens een Q-10 document van 1 november kan Saylor een maximum van 400.000 aandelen verkopen tussen 2 januari en 26 april 2024.

Waarom wil Saylor verkopen?

De grote vraag is natuurlijk waarom Saylor zijn aandelen in MicroStrategy wil verkopen. Tot op heden presteert zijn bedrijf immers beter dan Bitcoin zelf.

Waar Bitcoin in 2023 een rendement van 170 procent genereerde, stond er voor MicroStrategy een winst van 411 procent op de borden voor het afgelopen jaar.

Op 27 december wist MicroStrategy nog een gigantische Bitcoin-investering te doen. Destijds kocht het er 14.620 Bitcoin bij tegen een bedrag van 615 miljoen dollar. Die aankoop zag de totalen van MicroStrategy groeien naar 189.150 Bitcoin.

Daarmee bezit het bedrijf in totaal voor 8,5 miljard dollar aan Bitcoin.

Pak nu je 10 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-mining illegaal in Venezuela om stroomnet te ontlasten
Aantal nieuwe Bitcoin wallets daalt naar laagste punt in 6 jaar
Crypto whales kopen 250.000 Bitcoins en dat is goed nieuws
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?