Newsbit

Microsoft

Microsoft waarschuwt voor nieuwe malware

Microsoft

Windows-gebruikers moeten op hun hoede zijn als ze digitale valuta bezitten vertelt Microsoft.


Anubis

In een tweet op 27 augustus waarschuwde de Microsoft Security Intelligence (MSI) mensen die cryptomunten bezitten en die ook Windows-gebruikers zijn dat hun geld in crypto-wallets in gevaar zou kunnen komen door nieuwe malware.

De nieuwe malware, met de naam Anubis, steelt de inloggegevens van crypto-wallets, creditcardgegevens en andere waardevolle informatie van Windows-gebruikers.


Klik niet op verdachte emails

Volgens Microsoft ontdekte het de malware voor het eerst in juni in de ondergrondse cyberwereld. Het heeft dezelfde naam als een andere krachtig virus die zich al maanden op Android-smartphones richt.

MSI benadrukte dat de malware beheersbaar lijkt te zijn. Het verklaarde dat het alleen is ingezet in “wat lijkt op beperkte, initiële campagnes die tot nu toe slechts een handvol slachtoffers hebben gemaakt”.

Bepaalde websites misleiden mensen om Anubis te downloaden, waarna de malware informatie steelt en deze naar command and control servers stuurt via een HTTP POST-commando.

Microsoft zegt dat het de dreiging zal blijven volgen. Cybersecurity-experts suggereerden dat de manier om de download te vermijden is door niet op een e-mail te klikken die er verdacht uit ziet.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top