MicroStrategy Bitcoin
Nieuws

MicroStrategy CEO herhaalt dat Bitcoin-strategie voor de lange termijn is

Het derde kwartaal van 2022 was weinig succesvol voor MicroStrategy, want het Bitcoin-bedrijf moest een verlies van 27,1 miljoen dollar opschrijven. Ondanks de slechte marktomstandigheden blijft het bedrijf zijn Bitcoin-portfolio uitbreiden. Op het moment van schrijven heeft het ruim 130.000 Bitcoin op de balans staan.

0,62 procent van alle Bitcoin

Met die enorme hoeveelheid heeft MicroStrategy 0,62 procent van alle 21 miljoen Bitcoin in bezit. Voor die 130.000 Bitcoin betaalde het ongeveer 4 miljard dollar, wat neerkomt op 30.639 dollar per munt. Dat betekent dat het momenteel op een behoorlijk virtueel verlies staat.

Voor het derde kwartaal van 2022 moest MicroStrategy een boekhoudkundig verlies van 727.000 dollar op de Bitcoin nemen. Dit betekent dat de waarde van de Bitcoin in de boeken met dat bedrag is gedaald. Dat is een stuk minder dan het verlies van 917,8 miljoen dollar dat het in het tweede kwartaal van 2022 moest nemen op de Bitcoin.

De boekhoudkundige regels in de Verenigde Staten betreffende Bitcoin zijn heel bijzonder. Het is bedrijven namelijk alleen toegestaan om verliezen in de boeken op te nemen. Als de koers boven de boekwaarde uitstijgt, dan mogen bedrijven die winst pas nemen bij een daadwerkelijke verkoop van de asset.

We kopen Bitcoin voor de lange termijn

Tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers, herhaalde MicroStrategy president en CEO Phong Le nog maar eens de lange termijn strategie van het bedrijf. “We hebben nog nooit Bitcoin verkocht. Om onze strategie te herhalen, we zijn van plan om Bitcoin te kopen en vast te houden voor de lange termijn. We zijn niet van plan om Bitcoin te verkopen”, aldus Phong Le.

Michael Saylor, die recent is afgetreden als CEO van het bedrijf, maar aanblijft als bestuurder, wist tijdens de bespreking te meldden dat het aandeel MicroStrategy sinds de overgang op de Bitcoin-standaard met 116 procent is gestegen. Andrew Yang, het hoofd van de financiële afdeling, is hoopvol over nieuwe accountancy-standaarden, die het mogelijk maken om de daadwerkelijke waarde van bitcoin in de boeken op te nemen.

Uiteindelijk moest MicroStrategy een verlies van 0,96 dollar per aandeel opschrijven voor het afgelopen kwartaal, terwijl de analisten hadden ingezet op een verlies van 0,94 dollar. De totale omzet van het bedrijf van 125,4 miljoen dollar lag juist 0,05 procent boven de schattingen.

Bitcoin nieuws

CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Spot Bitcoin ETFs haalden $303 miljoen binnen op woensdag
Bitcoin stijgt enorm, analist geeft $74.000 als volgende target
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten