Newsbit

microstrategy

MicroStrategy gaat nog eens $400 miljoen ophalen om Bitcoin te kopen

microstrategy

MicroStrategy wil nog eens $400 miljoen ophalen door schuldbewijzen te verkopen. Met dit geld willen ze vervolgens weer Bitcoin kopen, zo blijkt uit een persbericht dat op 7 juni is geplaatst.

“MicroStrategy is van plan de netto-opbrengst van de verkoop van de schuldbewijzen te gebruiken om extra bitcoins te kopen.” Zo schrijft het bedrijf.


Een flinke waardevermindering

De enorme koersval van Bitcoin heeft MicroStrategy geen goed gedaan. Het bedrijf heeft dan ook een waardeverlies gemeld bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commision. van meer dan $284,5 miljoen. Ondanks dit verlies blijft het bedrijf gecharmeerd van de digitale munt en is het nu dus van plan om opnieuw voor honderden miljoenen dollars aan BTC-tokens te kopen.

In februari haalde MicroStrategy maar liefst $1,05 miljard op en gebruikte vervolgens het bedrag om extra Bitcoins te kopen. De meest recente Bitcoin aankoop van het bedrijf vond plaats op 18 mei. Toen kocht het voor $10 miljoen aan Bitcoin. Het bedrijf bezit momenteel 92.079 BTC tokens.

BTC 1D grafiek – Bron: Tradingview

Vandaag is de Bitcoin met ongeveer 1 procent gestegen, naar een prijs van ongeveer $36.100. De meeste altcoins zien hun koersen vandaag tussen de 3 en 5 procent stijgen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top