Bitcoin

MicroStrategy heeft vorig kwartaal 9.000 BTC bij gekocht

MicroStrategy kocht in het derde kwartaal van dit jaar bijna 9.000 Bitcoins, waardoor het totaal aantal BTC-tokens dat het bedrijf bezit nu $7 miljard waard is.


BTC accumulatie

Op 30 september had MicroStrategy namelijk 114.042 BTC in bezit. De BTC-tokens zijn gekocht tegen een gemiddelde aankoopprijs van $27.713.

Het bedrijf liet extra de aankoop van 8.957 BTC in zijn derde kwartaal-rapport zien. Michael Saylor, de CEO van het bedrijf, verklaarde dat het bedrijf nog veel meer Bitcoin zal kopen in de toekomst:

“Vandaag de dag is MicroStrategy ‘s werelds grootste beursgenoteerde Bitcoinn-eigenaar met meer dan 114.000 Bitcoins. We zullen doorgaan met het evalueren van mogelijkheden om extra kapitaal aan te trekken om onze Bitcoin-strategie uit te voeren.”

Het bedrijf categoriseert Bitcoin als een “immaterieel actief”. Hierdoor verplichten de boekhoudregels dat het een bijzonder waardeverminderingsverlies moet rapporteren wanneer de boekwaarde onder de kostprijs zakt. Het bedrijf is echter niet verplicht om papieren winsten op de tokens te rapporteren totdat er winst is gerealiseerd door middel van een verkoop.

Aangezien de BTC koers op dit moment rond de $61.000 ligt, komt de waarde van MicroStrategy’s bezit overeen met ongeveer $7 miljard. Dit suggereert dat het bedrijf bijna $3,75 miljard winst zou maken als het de tokens vandaag zou verkopen.

Eerder vandaag herhaalde Saylor zijn optimistische houding over de digitale valuta door te stellen dat “je nooit je Bitcoin verkoopt”, terwijl hij zijn eigen bericht van oktober 2020 retweette en persoonlijke bezittingen van 17.732 BTC onthulde.

Bitcoin nieuws

Koersdalingen Bitcoin maken optie-handelaren niet bang
Bitcoin hard onderuit, maar er is hoop
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie