BItcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt 21.000 Bitcoins voor $250 miljoen

Het bedrijf MicroStrategy bevestigt dat het veel vertrouwen heeft in BTC en het daarom haar primaire geldreserve heeft gemaakt. Volgens analisten is deze stap zeer bullish aangezien dit aantoont dat institutionele instellingen zich richting de Bitcoin bewegen.


21.454 BTC

In een persbericht van 11 augustus bevestigde MicroStrategy dat het 21.454 BTC had gekocht voor $250 miljoen. MicroStrategy: deze stap “weerspiegelt ons geloof in Bitcoin” Michael J. Saylor, de CEO van MicroStrategy, merkte in het persbericht op:

“Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ‘s werelds meest gebruikte cryptocurrency, een betrouwbare waardeopslag is en een aantrekkelijk investeringsmiddel is met een groter potentieel voor waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contant geld.”


We beginnen pas net

De aankoop markeert een keerpunt voor de institutionele belangstelling in de Bitcoin en bleef dan ook niet onopgemerkt door analisten.

“Ik stelde zes maanden geleden voor dat we nu beginnen te zien dat bedrijven Bitcoin bezitten als een verhandelbaar effect op hun balans”, reageerde de bekende analist Preston Pysh op Twitter.

“MicroStrategy neemt Bitcoin aan als primaire geldreserve en we beginnen pas net.”


De koers van MicroStrategy stijgt

De overstap naar Bitcoin heeft een merkbare impact gehad op de aandelenkoers van MicroStrategy, die sindsdien 5,7% is gestegen. Tegelijkertijd is de prijs van Bitcoin met meer dan 10% gestegen.

Barry Silbert, CEO van crypto-investeringsgigant Grayscale, prees ook de beslissing van het bedrijf. Hij twitterde het onderstaande bericht:

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen