Newsbit

microstrategy

MicroStrategy koopt wéér 5.000 Bitcoins

microstrategy

Microstrategy heeft zijn Bitcoin (BTC)-aankoopreeks wederom voortgezet. Het bedrijf heeft namelijk nog eens 5.050 BTC gekocht, met een waarde van circa $242,9 miljoen.


Ruim $3 miljard aan Bitcoin

Door deze laatste investering, heeft MicroStrategy nu ruim $3 miljard aan de top cryptocurrency in bezit. Dit zou tevens ook de grootste eenmalige contante aankoop van de Fortune 500-bedrijven tot op heden zijn. Het bedrijf heeft nu in totaal 114.042 BTC op zijn balans staan.

Hiernaast laat de recente aankoop van MicroStrategy zien dat de geruchten over een mogelijke Bitcoin-dump door het bedrijf niet waar zijn. Volgens een recent rapport zouden de topmanagers in het bedrijf in totaal meer dan $120 miljoen aan $MSTR-aandelen hebben gelost. Dit gaf op zijn beurt brandstof aan het vuur over de Bitcoin-dump van het bedrijf, hoewel CEO Michael Saylor heeft herhaald dat het bedrijf niet van plan is om binnenkort te verkopen.


MicroStrategy en Bitcoin

Sinds augustus van vorig jaar begon MicroStrategy regelmatig BTC-aankopen doen. Destijds was de prijs van de top cryptocurrency circa $10.000. Het bedrijf heeft BTC gekocht op verschillende manieren, namelijk met behulp van schuldaanbiedingen en directe contante aankopen. Het bedrijf heeft laten weten dat het schuldaanbiedingen zou blijven aanbieden om meer Bitcoin te kopen.

Toch kreeg de leiding van het bedrijf gedurende de recente bearish periode veel druk van buitenaf. Zo zouden investeerders voorstellen om een deel van zijn BTC-bezit te verkopen. Saylor leidde het bedrijf echter door de bearish fase en weigerde hun Bitcoin in deze periode te verkopen. Dit lijkt voor het bedrijf tot op heden goed uit te pakken.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top