Bitcoin

MicroStrategy koopt voor extra $10 miljoen aan Bitcoin

MicroStrategy heeft naar verluidt wederom $10,9 miljoen uitgegeven om in totaal 229 Bitcoins (BTC) aan te schaffen, tegen een gemiddelde prijs van circa $43.665 per stuk. Hierdoor bezit het bedrijf nu 92.079 BTC in totaal.


Bijna $2 miljard winst

Het business intelligence bedrijf was één van de eerste bedrijf dat Bitcoin als hedge van de kasgelden hebben gebruikt. Sinds augustus van vorig jaar koopt het bedrijf regelmatig Bitcoins, waardoor de teller inmiddels op 92.079 BTC staat. Verwacht wordt dat dit aantal nog verder verhoogd zal worden in de toekomst. Het bedrijf heeft naar verluidt al $2.25 miljard geïnvesteerd, waarmee het nu bijna $2 miljard aan winst gemaakt heeft. Het huidige aantal BTC van MicroStrategy is momenteel namelijk circa $4.15 miljard waard. Het business intelligence bedrijf maakte de aanschaf van de extra BTC bekend via een Twitterpost.


Geen plannen voor verkoop Bitcoin-voorraad

Het is dan ook niet onbekend dat Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy, een groot voorstander is van de top cryptocurrency. Het bedrijf heeft inmiddels duidelijk gemaakt dat het gelooft in cryptocurrencies met de regelmatige BTC-aankopen. Slechts één dag nadat Elon Musk zijn reactie op Twitter gaf waarna de crypto-markten crashte maakte MicroStrategy al bekend dat het $15 miljoen zou gaan investeren in BTC.

Waar eerder geruchten rondgingen over een mogelijke verkoop van de BTC van Elon Musk’s Tesla, heeft hij onlangs laten weten hier geen plannen voor te hebben. Ook Saylor heeft momenteel naar verluidt geen plannen voor een eventuele verkoop van zijn BTC.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins