Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

MicroStrategy stopt niet met het kopen van Bitcoin

MicroStrategy Inc. is van plan om te blijven investeren in Bitcoin. Ondanks de recente dalingen in de waarde van de crypto valuta en een oproep van Amerikaanse effectenregelgevers om de openbaarmaking ervan in toekomstige deponeringen te herzien.


De Bitcoin bezittingen van MicroStrategy

MicroStrategy is één van de bedrijven met aanzienlijke Bitcoin (BTC) bezittingen, naast automaker Tesla Inc. en betalingsbedrijf Square, dat zich sinds kort Block Inc noemt. Phong Le, Chief Financial Officer (CFO), zei het volgende:

“Onze strategie was om Bitcoin te kopen en vast te houden. Dus voor zover we overtollige cashflows hebben of we andere manieren vinden om geld in te zamelen, blijven we het in Bitcoin stoppen.”

Het bedrijf had op 30 september $2,41 miljard aan crypto valuta, wat een stijging is van $1,05 miljard eind 2020. MicroStrategy kocht daarnaast $2,04 miljard aan Bitcoin in de eerste negen maanden van 2021, een stijging van $425 miljoen ten opzichte van vorig jaar.

Het bedrijf zal op 1 februari zijn resultaten over het vierde kwartaal bekendmaken. De Bitcoin daalde maandag laat tot de $36.800. Dit is bijna de helft ten opzichte van zijn recordhoogte van bijna $69.000 in november. Hiermee is dit punt het laagste punt in zeven maanden tijd. Marktvolatiliteit is één van de belangrijkste redenen waarom veel CFO’s niet in crypto willen investeren. Het gebrek aan gedefinieerde standaarden voor jaarrekeningen heeft hen ook doen schrikken.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Brieven van de SEC over herzien boekhoudpraktijken

MicroStrategy zal dit jaar Bitcoin dan ook blijven kopen, zei de heer Le. Echter is het wel onduidelijk of het meer gaat kopen dan vorig jaar. Het bedrijf heeft nog geen plannen om de asset te verkopen. MicroStrategy overweegt ook om door Bitcoin gesteunde obligaties te kopen als de markt meer liquide wordt.

“We zijn constant op zoek naar andere manieren om onze aandeelhouders bij te staan als het gaat om Bitcoin.”

Het eigen aandeel van MicroStrategy is sinds donderdag met 19% gedaald en sloot maandag op $370,45. De heer Le schreef de daling grotendeels toe aan de grote uitverkoop van technologie en Bitcoin gerelateerde aandelen.

In brieven die vorige week openbaar werden gemaakt, vertelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan MicroStrategy de manier waarop het zijn Bitcoin holdings openbaar maakt in toekomst moet herzien. De afdeling bedrijfsfinanciën van de SEC stuurt vaak brieven naar openbare bedrijven om te informeren naar hun openbaarmakingen of boekhoudpraktijken.

MicroStrategy heeft de volatiliteit van de Bitcoin weggewerkt door gebruik te maken van de maatregelen die niet zijn gedefinieerd in de algemeen aanvaarde boekhoudprincipes van de VS, of GAAP. De toezichthouder zei het volgende in een brief op 3 december van afgelopen jaar:

“We maken bezwaar tegen uw aanpassing voor kosten van Bitcoin verslechtering in uw niet-GAAP-maatregelen.”

In een brief aan de SEC in oktober zei Le dat het opnemen van bijzondere waardeverminderingsverliezen de analyse van de bedrijfsresultaten van het bedrijf misleidend kan zijn. Op 16 december vertelde MicroStrategy de SEC echter dat het zijn openbaarmakingen zou herzien.


Verduidelijken van de crypto regels

De SEC werkt ondertussen aan het verduidelijken van de regels voor de crypto valuta markt. Bedrijven met crypto bezittingen beschouwen ze als immateriële assets met een onbepaalde levensduur. Dit is vergelijkbaar met handelsmerken en websitedomeinen die gebaseerd zijn op niet-bindende richtlijnen van de Association of International Certified Professional Accountants.

Volgens die richtlijnen moeten bedrijven de waarde van deze assets ten minste eenmaal per jaar beoordelen. Bedrijven moeten de waarde afschrijven als deze onder de aankoopprijs zakt. Maar als de waarde stijgt, hoeven bedrijven alleen winst te boeken wanneer ze de asset verkopen.

In een brief van september aan de Financial Accounting Standards Board zei MicroStrategy dat deze benadering de financiële toestand en bedrijfsresultaten niet nauwkeurig weergeeft. In plaats daarvan hebben MicroStrategy en anderen erop aangedrongen om boekhoudregels tegen reële waarde toe te passen op digitale assets. Onder reëlewaardeboekhouding erkennen bedrijven verliezen en winsten in waarde onmiddellijk en behandelen ze de digitale assets als financiële assets, niet als immateriële activa.

MicroStrategy heeft meer dan $750 miljoen verdiend aan zijn Bitcoin investering volgens zei Brent Thill, een senior analist bij Jefferies Group LLC. Echter zijn sommige investeerders bezorgd dat het bedrijf zich niet genoeg op zijn kernactiviteiten concentreert.

MicroStrategy rapporteerde een nettoverlies van $36,1 miljoen voor het kwartaal die eindigde op 30 september. De omzet groeide ondertussen met circa 0,5% tot $128 miljoen ten opzichte van een jaar eerder.

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten