MicroStrategy Bitcoin
Bitcoin, Hack

MicroStrategy Twitter gehackt, $440.000 aan crypto gestolen

Het Twitter-account van het beursgenoteerde Bitcoin-bedrijf MicroStrategy is gehackt. MicroStrategy is het bedrijf dat sinds augustus 2020 een totaal van 190.000 Bitcoin wist te verzamelen. Hackers gebruikten het account om een scam-token te promoten en dat leverde een buit van 440.000 dollar op.

440.000 dollar verloren door hack van MicroStrategy

ZachXBT, een blockchain-onderzoeker, claimt dat de slachtoffers al 440.000 dollar verloren vanwege de hack. Zij trapten in de zogenaamde “gratis tokens” die MicroStrategy zou uitdelen in ruil voor het verbinden van hun wallets.

Het gevolg van die verbinding was echter dat hun wallets werden leeggehaald.

Het is altijd belangrijk met dit soort dingen om rustig af te wachten. Na de hack van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in januari, omtrent de zogenaamde “goedkeuring” van de Spot Bitcoin ETFs, waren we opnieuw gewaarschuwd voor dit soort ellende.

Helaas kunnen we ook de officiële accounts van gerenommeerde partijen niet vertrouwen op het platform. Als zij hun beveiliging niet op orde hebben, dan is het voor hackers mogelijk om de accounts te betreden en valse informatie te verspreiden.

Dat gebeurde nu dus ook MicroStrategy, dat plotseling zijn eigen $MSTR token begon te promoten. Echte bitcoiners weten dat MicroStrategy nooit een eigen token in het leven zou roepen en al helemaal niet op Ethereum.

Ook Vitalik Buterin gehackt

In september van het afgelopen jaar werd ook het Twitter-account van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin gehackt. Dit incident resulteerde in een verlies van ongeveer 700.000 dollar aan crypto.

Onder andere enkele dure CryptoPunk NFTs en andere ongein ging verloren bij deze hack.

Uiteindelijk was het Dmitry Buterin, de vader van Vitalik, die bevestigde dat het account van zijn zoon in verkeerde handen was gevallen.

Het ging om het bovenstaande bericht, dat er natuurlijk heel authentiek uitzag, omdat het van Buterin afkomstig is. Veel mensen verwachten ook niet dat figuren als Vitalik Buterin hun beveiliging niet op orde hebben.

In dit geval was dat dus helaas wel aan de orde. De moraal van het verhaal? Wees heel voorzichtig met het koppelen van je wallets aan bepaalde acties op Twitter of andere platforms.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

SEC start zaak tegen Uniswap, wat kunnen we verwachten?
Crypto analisten voorspellen snelle start van nieuw Altcoin seizoen
Worldcoin bereikt 10 miljoen gebruikers en 70 miljoen transacties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging