Bitcoin Nieuws

MicroStrategy wil voor 500 miljoen dollar aan Bitcoin bijkopen

Het beursgenoteerde MicroStrategy is met 129.000 Bitcoin de grootste bedrijfsmatige investeerder op de markt. Enkele maanden nadat CEO Michael Saylor opstapte en één week nadat hij en het bedrijf zijn aangeklaagd voor belastingfraude, wil MicroStrategy meer Bitcoin kopen.

500 miljoen dollar aan aandelen in de verkoop

In een prospectus die op vrijdag is ingeleverd bij de SEC staat dat MicroStrategy een overeenkomst heeft met de zakenbank Cowen & Co. om voor 500 miljoen dollar van zijn aandelen te verkopen. “We kunnen de opbrengsten van deze verkoop gebruiken om meer Bitcoin te kopen”, zo valt er te lezen in het document. MicroStrategy waarschuwt wel voor de volatiliteit van Bitcoin die de munt deze week nog onder de 20.000 dollar bracht.

“Toekomstige fluctuaties van Bitcoin kunnen erin resulteren dat we de met deze gelden gekochte Bitcoin weer moeten omzetten in cash, onder de waarde van deze aanbieding”, aldus MicroStrategy over de risico’s. Onder de leiding van Saylor heeft MicroStrategy het voor elkaar gekregen om 129.699 Bitcoin op de balans te zetten. Op het moment van schrijven is die oorlogsvoorraad ongeveer 2,7 miljard dollar waard.

Verlies van 917,8 miljoen dollar

Afgelopen maand rapporteerde MicroStrategy een non-cash afschrijving van 917,8 miljoen dollar op de Bitcoin. In de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht om op hun Bitcoin-voorraad af te schrijven als de koers onder de boekwaarde valt. Interessant is dat een winst pas meegenomen mag worden indien de Bitcoin daadwerkelijk verkocht is. Zelfs als MicroStrategy de Bitcoin voor 1.000 dollar per stuk had gekocht, dan hadden ze op dit moment nog geen winst mogen schrijven. In de boeken hadden de Bitcoin dan nog steeds een waarde van 1.000 dollar, ondanks het feit dat de koers momenteel op 21.500 dollar staat.

In de op vrijdag gedeponeerde prospectus schrijft MicroStrategy ook dat het niet van plan is om actief te handelen of met derivaten te spelen. Wel geeft het toe dat er mogelijk Bitcoin verkocht moet worden als het bedrijf cash nodig heeft om te overleven. “We hebben geen specifieke hoeveelheid Bitcoin in ons hoofd als acquisitie-doel. We blijven de marktomstandigheden in de gaten houden om te bepalen of het een goed moment is om met schuld of de verkoop van aandelen meer Bitcoin aan te schaffen”, zo eindigt het.

Bitcoin nieuws

Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit De groei van Bitcoin-geldautomaten daalt voor de eerste keer ooit
Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin Onderzoekers maken zich grote zorgen over klimaat impact Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten