Polygon, matic
Ethereum

Mihailo Bjelic van Polygon is razend enthousiast over de toekomst van Ethereum

De transitie naar het schaalbare en energie-efficiënte Proof-of-Stake staat voor de spreekwoordelijke deur voor Ethereum. Velen hebben hun twijfels uitgesproken over de toekomst van het project, gezien de complexiteit en omvang van The Merge. Onder de prominente stakeholders is er één project in het bijzonder dat bullish is over de toekomst van Ethereum en dat is Polygon.

Ethereum is de baas

Op de jaarlijkse Ethereum-conferentie in Parijs sprak Mihailo Bjelic, de vicepresident van groei bij Polygon, met veel enthousiasme over de aanstaande Merge. “Dit is een upgrade op een live netwerk met miljoenen gebruikers, miljarden aan kapitaal en tienduizenden applicaties. Het is niet eenvoudig, maar er wordt al meer dan twee jaar aan The Merge gewerkt. Alle testnets zijn succesvol overgestapt en de code is voldoende getest […] ik denk dat we meer dan klaar zijn voor het echte werk”, aldus Bjelic.

Verder geeft Bjelic twee redenen waarom hij het zeer waarschijnlijk acht dat Ethereum de bearmarkt overleeft. De eerste is dat Ethereum het platform is waar 90 procent van alle activiteit op plaatsvindt. De tweede en laatste reden is dat Ethereum volgens Bjelic de meest veilige, decentrale en programmeerbare blockchain ter wereld is. “Het is perfect gepositioneerd om het centrum van het multi-blockchain spinnenweb te vormen”, aldus Bjelic over Ethereum.

Polygon zet ook grote stappen

In overeenstemming met de uitspraken van Bjelic, heeft Polygon deze week ook een fantastische stap gezet met de lancering van Polygon zkEVM. Een zogenaamde ‘zero-knowledge Ethereum Virtual Machine’ die het mogelijk maakt om de transactiecapaciteit van de blockchain flink op te schalen. “Het heeft de volledige EVM compatibiliteit, schaalbaarheid en veiligheid dankzij het gebruik van zero-knowledge proofs. Ik zou zeggen dat dit een grote doorbraak is op het gebied van technologie”, aldus Bjelic.

Op het gebied van adoptie heeft Polygon ook niets te klagen. Het project herbergt inmiddels 30.000 verschillende applicaties en 140 miljoen wallets van gebruikers. Waarschijnlijk gaat het niet om 140 miljoen individuen, maar dat is alsnog een prestatie van formaat. Polygon (MATIC) fungeert als een tweede-laag oplossing voor Ethereum. Een manier om de Ethereum blockchain op te schalen.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?