Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Miljardair Bill Miller stopt 50% van zijn vermogen in Bitcoin

Investeerder Bill Miller zet groot in op Bitcoin en wijst 50% van zijn persoonlijke vermogen toe aan BTC en gerelateerde aandelen.


Van ‘Bitcoin-waarnemer’ tot Bitcoin-voorstander

Belegger Bill Miller is bullish over Bitcoin (BTC), ondanks dat de cryptocurrency begin januari 2022 dieptepunten onder de $40.000 bereikte.

Miller beschouwt zichzelf niet langer als alleen een “Bitcoin-waarnemer”, maar eerder als een echte Bitcoin-bull.

De miljardair-investeerder heeft nu 50% van zijn vermogen in BTC en gerelateerde investeringen in grote industriële bedrijven. Het gaat onder andere over MicroStrategy en BTC-miningbedrijf Stronghold Digital Mining. Miller, een vroege Amazon-investeerder, heeft bijna 100% van de rest van zijn portfolio in Amazon geïnvesteerd, merkte hij op.

Miller kocht zijn eerste BTC in 2014 toen BTC rond de $200 handelde. Hij kocht vervolgens nog wat BTC toen het $500 waard was. Daarna kocht hij jarenlang niks meer totdat BTC kelderde tot $30.000.

“Ik begon weer BTC te kopen voor $30.000. Dit was na de daling vanaf $66.000 en de redenering was dat er veel meer mensen Bitcoin gebruiken, er komt veel meer geld binnen uit de durfkapitaalwereld,” verklaarde Miller.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Miller bullish over Bitcoin

De miljardair-investeerder merkte op dat hij Bitcoin beschouwt als een “verzekeringspolis tegen een financiële catastrofe”. Ook ziet hij het als een krachtig investeringsinstrument dat goud overtreft. Hij wees ook op de schaarste van Bitcoin, doordat er slechts 21 miljoen BTC kan worden gemaakt.

Terwijl hij maar liefst 50% in BTC in gerelateerde markten stortte, raadde Miller individuele investeerders aan om ten minste 1% van hun activa in Bitcoin te zetten. Hij zei er het volgende over:

“Ik denk dat de gemiddelde belegger zich moet afvragen wat je in je wallet hebt met zo’n zelfde trackrecord als Bitcoin. Het kan een verzekeringsdienst bieden tegen financiële rampen die niemand anders kan bieden en het kan tot tien keer of vijftig keer omhoog gaan. Het antwoord is: niets.”

Miller viert nu zijn 40-jarig jubileum in de investeringsbusiness. Hij is momenteel Chief Investment Officer bij Miller Value Partners. Dit is het bedrijf dat hij in 1999 oprichtte terwijl hij werkte bij investeringsgigant Legg Mason. De legendarische belegger staat er bekend om S&P 500 te verslaan gedurende 15 opeenvolgende jaren met Legg Mason. Hij had naar verluidt $70 miljard.

Zijn fonds, Legg Mason Capital Management Value Trust, verloor eind 2008 tweederde van zijn waarde als gevolg van de financiële crisis.

Bitcoin nieuws

Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe Miljardair Bill Miller: Bitcoin is een “verzekering” tegen financiële catastrofe
‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop ‘Extreme angst’ heeft Bitcoin koers in houdgreep, maar er is hoop
De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin? De economische omstandigheden verslechteren, wat betekent dit voor Bitcoin?
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten? Terra (LUNA) stijgt met meer dan 1.000% in één dag? Kunnen beleggers een sprankje hoop verwachten?
Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht Vitalik Buterin niet langer een miljardair omdat Ethereum crasht
Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen Elon Musk moet $5 miljard betalen om uit de Twitter-deal te stappen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten