Bitcoin

Miljardair Dalio: Diversificeer je aandelen, maar niet met Bitcoin

Ray Dalio, multi-miljardair en oprichter van de investeringsmaatschappij ‘Bridgewater Associates’ zegt dat beleggers dat de traditionele aandelenmarkt genoeg te bieden heeft. Ook waarschuwt hij beleggers voor het kopen van Bitcoins. Hij zegt dat Bitcoin geen betaalmiddel is en ook geen middel om waarde op te slaan.

 

“Contant geld is rotzooi”

Dalio werd geïnterviewd op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, waar hij investeerders adviseerde om een ​​wereldwijde en gediversifieerde aandelen portefeuille aan te houden. Ook vertelde hij dat ‘cash geld’ minder waard wordt en dat het verstandig is om steeds meer geld te stallen in aandelen.

Ondanks dat de miljardair ook bezorgd is over een komende recessie, vertelde hij dat ‘contant geld rotzooi is’. Dit vanwege het vermogen van de regeringen om het naar believen bij te drukken. En dat gaat zeker nodig zijn tijdens een beginnende recessie. Mede hierdoor is het volgens Dalio niet verstandig om je vermogen om te zetten naar contant geld, vlak voor de val van de markt.

De miljardair waarschuwt beleggers dus om niet te veel cash geld te verzamelen. Ook raadt hij aan om een deel van je geld in goud te stoppen.


Bitcoin is geen reserve valuta

De belegger gaf ook zijn mening over de Bitcoin. Dit was niet zeer positief. Hij merkte op dat de munt momenteel niet als geld fungeert:

“Er zijn twee doelen van geld, een ruilmiddel en een waarde opslag, en Bitcoin is nu niet effectief in beide gevallen.”

Hij voegde eraan toe dat de volatiliteit van de Bitcoin koers het onaantrekkelijk maakt voor serieuze investeringen. Hij noemt iets als de Libra een betere optie. Voortbordurend op zijn voorkeur voor goud als waardeopslag, merkte hij op dat centrale banken veel geld vasthouden als reserves. Ze houden geen Bitcoins vast.

“Wat gaan ze als reserves aanhouden? Gaan ze digitaal Bitcoin-geld houden … Ze houden goud vast. Dat is een reservevaluta. ”


Bitcoin gecorreleerd met goud?

Bitcoin wordt vaak aangeprezen als ‘digitaal goud’, een veilige investering die onafhankelijk is van overheidscontrole.

Maar hoewel velen geloven in de waardeopslag mogelijkheden van Bitcoin, hebben de prestaties tot nu toe geen betekenisvolle samenhang met wereldwijde markten aangetoond. Hoewel het een enigszins positieve correlatie lijkt te hebben met goud, zijn de indexen klein genoeg dat ze kunnen worden toegeschreven aan toeval.

Dit kan zijn omdat BTC nog vrij nieuw is. De steekproefgrootte is nog steeds heel erg klein om hier zinnige uitspraken over te doen. Als we terugkijken in de geschiedenis was goud ook lang niet altijd een betrouwbare veilige investering, vertelt professor Campbell Harvey.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?