hack
Hack

Miljardair Mark Cuban verliest toegang tot Gmail na hoax-oproep

Miljardair en investeerder Mark Cuban heeft bekendgemaakt dat hij de toegang tot zijn Gmail-account is verloren na een hoax-oproep. Dit incident volgt slechts enkele maanden nadat er meer dan $800.000 uit zijn cryptocurrency-wallet was gestolen.

Vorm van oplichting wordt steeds vaker gebruikt

Op 22 juni schreef Cuban op het platform X dat hij gehackt was nadat iemand genaamd Noah had gebeld naar 650-203-0000 en zich had voorgedaan als een Google-medewerker. “Ik ben zojuist gehackt op mijn mcuban@gmail.com omdat iemand genaamd Noah op jouw 650-203-0000 belde en zei dat ik een indringer had en de herstelmethoden van Google vervalste,” aldus Cuban. Deze vorm van oplichting wordt vaak gebruikt om gebruikers te misleiden en persoonlijke informatie of accountgegevens te ontfutselen.

Cuban waarschuwde zijn 8,8 miljoen volgers op X: “Als iemand na 15.30 uur iets krijgt van mcuban@gmail.com, ben ik het niet.”

Speculatie ging rond

Terwijl hij steunbetuigingen ontving van de cryptogemeenschap, speculeerden anderen over het aantal e-mails dat hij zou missen gedurende de tijd dat hij geen toegang had. Nick Percoco, hoofdveiligheidsfunctionaris van crypto-exchange Kraken, schreef: “Als u weer toegang krijgt, plaatst u dan een screenshot van het aantal ongelezen e-mails. Ik wed dat het inmiddels uit maximaal 5 cijfers bestaat.”

Sommige gebruikers uitten zelfs hun zorgen of Cubans X-account ook gecompromitteerd was. Een gebruiker genaamd “Mickamious” vroeg zich af: “Is het MOGELIJK dat zijn X-account nu ook door de hackers is gehackt? Daarom proberen ze meer informatie te krijgen.”

Cuban eerder al gehackt

Dit incident komt negen maanden nadat Cubans hot wallet werd leeggemaakt voor ongeveer $870.000, vermoedelijk door hackers die wachtten tot hij voor het eerst in maanden inlogde op MetaMask. De onafhankelijke blockchain-speurder Wazz merkte de hack op in september 2023 na verdacht gedrag met een van Cubans wallets te hebben opgemerkt.

Ondertussen blijft Cuban een uitgesproken pleitbezorger voor cryptovaluta en dringt hij aan op gunstiger cryptoregelgeving in de Verenigde Staten. Recentelijk heeft hij de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) aangespoord om “alle crypto” te reguleren, in tegenstelling tot de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vanwege de strenge handhavingsaanpak van de SEC ten aanzien van de crypto-industrie.

Hack nieuws

Meerdere DeFi-apps getroffen door domeinregisteraanval
Dough Finance verliest $1,8 miljoen aan digitale activa na flash loan-aanval
De website van Compound Finance is mogelijk gekaapt
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen