bitcoin koers
Bitcoin

Miljardair noemt belangrijkste reden waarom hij optimistisch is over Bitcoin

Mike Novogratz, een miljardair en de CEO van Galaxy Digital, is er heilig van overtuigd dat de Amerikaanse Federal Reserve snel met renteverlagingen komt, ondanks dat hij er zelf “geen enkele goede reden” voor ziet.

Overigens is Novogratz niet de meest genuanceerde Bitcoiner. Hij roept dit soort dingen vaker, zonder met echt sterke onderbouwingen te komen.

Maar waarom gaat de Amerikaanse centrale bank dan snel de rente verlagen?

Gunstige macro-economische omstandigheden voor Bitcoin?

Novogratz verwacht dat deze macro-economische omstandigheden gunstig uitpakken voor Bitcoin en edelmetalen. “Een gouden combinatie voor BTC, goud, zilver en koper,” aldus Novogratz. Tegelijkertijd maakt hij zich zorgen over het enorme Amerikaanse begrotingstekort.

Eerder voorspelde Novogratz al dat de prijs van de grootste cryptocurrency in 2024 boven de $100.000 zou kunnen uitkomen. De “onstuitbare vaart” van Bitcoin ETF’s was toen een belangrijke factor voor zijn optimisme. Vorig jaar april zei de miljardair nog dat Bitcoin in een “ideale positie” zou verkeren als de Fed de rente weer zou verlagen.

Dat laatste is nog niet gebeurd.

De kans op drie renteverlagingen door de Fed dit jaar is echter drastisch geslonken, zo meldt Reuters. Toekomsthandelaren zien zelfs minder dan 50% kans op een renteverlaging in juni, terwijl dat eerder nog ruim 60 procent was.

Recente economische data, die opnieuw de veerkracht van de Amerikaanse economie aantonen, zouden de Federal Reserve er wellicht van weerhouden om de rente te verlagen. Door de sterke economie blijft namelijk de inflatie hoog en dat maakt dat er eigenlijk geen reden is om met renteverlagingen te komen.

Duikt Bitcoin straks omlaag?

De Bitcoin koers schoot op maandag 8 april omhoog naar $72.000, maar is inmiddels weer gecorrigeerd naar het niveau van 70.500 dollar. Voormalig BitMEX CEO Arthur Hayes is ervan overtuigd dat de prijs van Bitcoin juist zal dalen rond de halving, omdat het bullish sentiment rondom deze gebeurtenis “al te stevig is ingeburgerd.”

Het lijkt erop dat de meeste analisten op dit moment inzetten op wat gematigde koersactie tot na de halving. In de maanden na de halvering van de Bitcoin-productie moet uiteindelijk de koers weer aan zijn stijgingen beginnen.

We moeten dus nog even geduld hebben voor het tweede deel van de bullrun, die volgens onder andere Arthur Hayes wel gaat komen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten