crash
Bitcoin

Miljarden verloren in de cryptomarkt: Angst bereikt historisch niveau

De afgelopen dagen heeft de cryptomarkt miljarden dollars in waarde verloren. In de afgelopen 7 dagen is de totale marktwaarde van cryptocurrencies namelijk met ongeveer $170 miljard afgenomen tot een marketcap van net onder de $2,2 biljoen.

De daling heeft geleid tot veel angst in de markt, wat leidde tot een historisch lage waardering op de Fear & Greed index. De index behaalde vergelijkbare niveaus als dat we zagen gedurende het dieptepunt van de 2023 bear markt. 

Wat is de crypto Fear & Greed index?

De crypto Fear & Greed index is een van de meest gebruikte metrieken om de staat van de cryptocurrency markt te analyseren en om mogelijke koop of verkoop momenten te signaleren. Over het algemeen signaleert een lage waarde een mate van grote angst en wordt dat tegelijkertijd gezien als een mogelijke teken dat de bodem van de markt dichtbij komt.

Dit betekent dat beleggers erg pessimistisch zijn over de Bitcoin (BTC) koers en prijzen van andere altcoins, wat leidt tot massaverkoop van investeerders. Een hoge index waarde is een teken van hebzucht en signaleert mogelijke markt piek, waarbij de markt een extase fase bereikt die niet meer houdbaar is.

Bitcoin koers crasht

Momenteel is de index gedaald tot een waarde van 26. De laatste keer dat dit gebeurde, was tijdens de bearmarkt van 2023, toen de Bitcoin-prijs rond de $16.000 lag. De toename van angst in de cryptomarkt is duidelijk zichtbaar in de prijsontwikkeling.

De BTC koers is gezakt tot ongeveer $54.000, wat een daling van ongeveer 25% betekent ten opzichte van een maand geleden, toen de grootste altcoin nog op $71.200 stond.

Een van de belangrijkste redenen voor de toename van angst en de daling van cryptoprijzen is de uitgifte van een grote hoeveelheid BTC-munten. De failliete Japanse exchange Mt. Gox is namelijk begonnen met het terugbetalen van verloren Bitcoin aan hun schuldeisers. Dit betreft $9 miljard aan BTC-tokens, wat kan leiden tot een grote verkoopdruk en een verdere daling van de Bitcoin-prijs.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin herwint dominantie terwijl interesse in Runes sterk afneemt
Peter Brandt geeft grote waarschuwing over Bitcoin koers
Bitcoin ETF’s zien instromen kelderen, maar positieve reeks blijft intact
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers