Ethereum, TH
Ethereum

Miljoenen dollars aan Ethereum komen na 8 jaar weer in beweging

Er zijn nog steeds wallets uit het ICO-tijdperk van Ethereum die alle munten uit die periode nog bezitten. Ditmaal werd er na een periode van acht jaar weer zo’n wallet wakker. In een tijdsbestek van 2 minuten kwam er een totaal van 8.000 Ethereum in beweging. Tijdens de ICO droegen die tokens een waarde van 0,31 dollar per stuk.

Op het moment van schrijven zijn al die munten ongeveer 14,7 miljoen dollar waard.

Speculatie over de transactie

Op Twitter is de speculatie over de transactie natuurlijk meteen losgebarsten. Iemand suggereerde bijvoorbeeld dat de eigenaar van de Ethers net uit de gevangenis is gekomen en nu eindelijk van zijn gigantische kapitaal kan genieten.

Iemand anders stelde mensen bij wijze van grap gerust dat hij niet van plan was om te verkopen, maar dat hij de Ethers slechts van een oude Ledger afhaalde.

Die opmerking lijkt ook te maken te hebben met de controverse rondom de nieuwe “Recover” upgrade van Ledger, waarbij gebruikers hun private key met het bedrijf moeten delen. Dat voelt voor veel mensen logischerwijs niet als een slimme manier om hun vermogen te beveiligen.

Wie de eigenaar van deze Ethers is weten we niet, maar wat we wel weten is dat hij of zij op een rendement van 590.000 procent zit vanaf de ICO-koers van 0,31 dollar.

Niet de eerste

Het is overigens niet de eerste keer dat een Ethereum wallet uit het ICO-tijdperk op deze manier tot leven komt. Op 24 april was er bijvoorbeeld nog een wallet die voor het eerst in bijna 8 jaar tijd een transactie deed.

Destijds ging het om een transactie van 2.360 Ethereum naar een nieuwe wallet. Iets langer geleden op 5 maart verstuurde iemand ook al 10.226 Ethereum (ongeveer 19,6 miljoen dollar) nadat deze munten vijf jaar op dezelfde plek hadden gestaan.

In principe kunnen we niet zoveel met dit soort transacties, behalve stellen dat het de kracht van de technologie laat zien. Met één druk op de knop kun je als gebruiker gigantische hoeveelheden kapitaal in beweging brengen.

Dat is in het traditionele financiële systeem wel een ander verhaal. Daar kan het soms dagen duren voordat kapitaal op de plaats van bestemming aankomt en daarbij betaal je dan ook nog een relatief stevig percentage over de totale som aan transactiekosten.

Ethereum nieuws

SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Ethereum op weg naar een absolute recordwinst in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?