WazirX Exchange
Exchange

Miljoenen op WazirX-bankrekeningen door Indiase autoriteiten vrijgegeven

Naar verluidt heeft het handhavingsdirectoraat van India (de ED) alle bankrekeningen van de Indiase crypto-exchange WazirX vrijgegeven.

Alle fondsen zijn weer vrijgegeven

De exchange zou hebben samengewerkt met de lokale autoriteiten gedurende het anti-witwasonderzoek. Dit door alle benodigde documenten en details te verstrekken. Dit onderzoek was tevens gericht op 16 fintech-bedrijven en apps voor directe leningen, waarvan sommige om diensten van de Indiase exchange vroegen.

Volgens de exchange zouden zij een niet-tolerante houding aangenomen ten opzichte van illegale activiteiten op het crypto-platform. Ook zeiden ze dat de meeste van de beoogde gebruikers in het ED-onderzoek al door WazirX als verdacht waren gemarkeerd en in 2020-2021 waren geblokkeerd.

Het is benoemingswaardig dat het onderzoek naar WazirX nog steeds loopt en dat er nog een staartje zou kunnen komen. Toch zijn alle fondsen weer vrijgegeven, omdat er geen verdachte activiteit is gevonden op dit vlak.

Witwassen en Chinese entiteiten

In 2021 stond de crypto-exchange onder ED-onderzoek voor witwaskosten in verband met illegale online gokopbrengsten die zijn gekoppeld aan Chinese entiteiten. Deze keer stopte het harde optreden tegen crypto-exchanges in het land niet bij WazirX. Op 12 augustus bevroor de ED in totaal ruim $46 miljoen in Yellow Tune’s banksaldi en saldi van crypto-exchange genaamd Flipvolt. De beschuldigingen hadden ook te maken met het witwassen van geld en het bedrijf werd ervan beschuldigd een huls te zijn voor Chinese entiteiten.

Autoriteiten zeiden dat het geld niet beschikbaar zou blijven totdat de exchange de criminele opbrengsten kan verantwoorden die het uit het land heeft overgedragen. Deze onderzoeken begonnen zich op te stapelen nadat de Indiase regering aankondigde de nieuwe crypto-belastingregels te vernietigen, die eerder dit jaar van kracht werden. Het is nog niet bekend wat de volgende stappen precies zullen zijn.

Exchange nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Opnamestop voor grote transacties op Zuid-Koreaanse crypto-exchange Upbit
Zuid-Koreaanse Won stijgt naar top als meest verhandelde valuta tegen cryptocurrencies
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins