ftx
Exchange, Hack

Miljoenen van FTX in beweging: start van de faillissementsprocedure of mogelijk een hack?

Je hebt ongetwijfeld meegekregen dat FTX momenteel in grote problemen zit en waarschijnlijk niet meer te redden is. Het lijkt erop dat de faillissementsprocedure in gang is gezet, want meerdere FTX-wallets sturen op dit moment fondsen naar één Ethereum adres.

112,6 miljoen dollar aan Ether

Ondertussen zitten er ruim 90.400 Ethers in de wallet, die op het moment van schrijven goed zijn voor een waarde van 112,6 miljoen dollar. Niet iedereen is er echter van overtuigd dat het gaat om de start van de faillissementsprocedure. Er gaan ook geruchten dat een aantal insiders van de beurs er met de fondsen vandoor is of dat hackers erin geslaagd zijn om de fondsen te stelen.

De kans dat het om een hacker gaat lijkt klein, want anders zou deze de fondsenwel naar een eigen wallet sturen. Veel mensen achten de kans echter nog aanwezig dat het om een insider gaat. Als we echter realistisch naar de zaak kijken, dan is de kans heel klein dat er sprake is van een insider die er met het geld vandoor gaat. De kans dat hij of zij achteraf gepakt wordt is immers enorm groot.

Geen commentaar van FTX

Het gaat dus vooral om een hoop speculatie over de beweging van de fondsen van FTX. Tot nu toe heeft het gevallen beursplatform nog niet op de boel gereageerd. Mocht het om een hack gaan, dan hadden we dat nu waarschijnlijk wel gehoord. De kans is vooral heel groot dat dit de start van de faillissementsprocedure markeert. FTX kampt met een gigantisch gat op de balans en om erger te voorkomen trekt de curator nu waarschijnlijk alle fondsen bij elkaar.

Bronnen vanuit FTX wisten Reuters nog te vertellen dat Sam Bankman-Fried in het geheim 10 miljard dollar aan fondsen naar Alameda Research overmaakte. Waar die fondsen nu zouden zijn is onduidelijk. Er is op dit moment niet veel duidelijk, behalve dat het een grote puinzooi is bij FTX en dat de kans op een doorstart nihil is. 

Exchange nieuws

Mede-oprichter van QuadrigaCX wordt geconfronteerd met kritisch onderzoek naar contant geld en goudbezit
Cryptomarkt onder druk na besluit voortzetting rechtszaak Coinbase
FTX in strijd tegen waardering ‘Sam Coins’ in faillissementszaak
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen