Hack, Hacker
Hack

Miljoenenfraude in de cryptowereld: $4,46 miljoen verdwijnt in phishing-zwendel

Een nietsvermoedende crypto-investeerders is naar verluidt slachtoffer geworden van een phishing-zwendel, waarbij het verlies naar schatting $4,46 miljoen bedraagt. Het gaat om miljoenen dollars aan Tether, die bij het Amerikaanse Kraken zijn opgenomen.

Miljoenenverlies

Volgens gegevens van Etherscan is het bedrag overgeboekt van een wallet op Kraken naar een adres dat eindigt op “ACa7”. Dit adres is door het blockchain-beveiligingsbedrijf PeckShield geïdentificeerd als zijnde in het bezit van een oplichter betrokken bij phishing. PeckShield maakte deze informatie bekend via Twitter:

Op 20 september heeft het Scam Sniffer-platform, dat zich specialiseert in het opsporen van blockchain-gerelateerde oplichting, gemeld dat de fondsen zijn doorgestuurd naar een adres dat gelinkt wordt aan een frauduleuze Coinone crypto-miningbeurs. Meer informatie hierover is beschikbaar op:

Deze scams zijn aanzienlijk groot, zoals blijkt uit gegevens van Dune Analytics. Dit soort oplichtingspraktijken heeft in totaal al geleid tot het verlies van ongeveer $337,1 miljoen aan USDT, waarbij bijna 22.000 individuen gedupeerd zijn.

Waarschuwing van GASO: Tactieken van Approval Mining Scams

De Global Anti-Scam Organisatie (GASO) heeft aangegeven dat approval mining scams vaak slachtoffers ertoe verleiden om ongelimiteerde opnames uit hun cryptocurrency-wallets goed te keuren.

GASO verduidelijkt dat er bij het aanmaken van een zelfbeheerde cryptowallet een ‘privésleutel’ gegenereerd wordt, welke beschermd is door encryptie. Voor oplichters is er echter geen noodzaak toegang te krijgen tot deze ‘seed phrase’. Wanneer slachtoffers proberen deel te nemen aan de ‘nep-mijn’, worden zij gevraagd een netwerkvergoeding van $10 tot $50 in Ether te betalen. Hoewel dit bedrag op het eerste gezicht redelijk lijkt, benadrukt GASO dat dit in werkelijkheid een valstrik is. Door het betalen van dit bedrag geven slachtoffers onbedoeld een digitale handtekening af, die de oplichters in staat stelt om ongelimiteerde toegang tot hun wallets te verkrijgen via het USDT smart contract.

Hack nieuws

Broers vrijgesproken na diefstal van $8,5 Miljoen uit Platypus DeFi Protocol
KyberSwap kondigt financiële hulpmaatregelen aan na exploit van $48,8 miljoen
Cryptocurrency-Industrie beleeft rampzalige maand: $363 Miljoen gestolen in November 2023
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist voorspelt gigantische koersexplosie voor deze crypto
Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen
Deze 3 crypto’s kunnen enorm stijgen in december