Newsbit

mining bitcoin

Miners hebben sinds februari $600 miljoen aan Bitcoin verzameld

mining bitcoin

Bitcoin-miners lijken terughoudend om hun BTC te verkopen, aangezien de hash rate ondanks de koersval stijgt.


De Bitcoin hash rate herstelt zich

Bitcoin-miners verzamelen meer en meer Bitcoin naarmate de hash rate van het netwerk zich blijft herstellen volgens de zo laat de data zien van Glassnode.

In het rapport van 20 september heeft Glassnode verklaard dat het aantal Bitcoins dat miners bezitten toeneemt. In de afgelopen zes en een halve maand hebben miners 14.000 BTC ter waarde van ongeveer $600 miljoen opgeslagen in hun wallets.

Het rapport merkte ook op dat miners een groter deel van hun beloningen vasthielden in de bullmarkten van 2020 en 2021 dan in eerdere marktcycli. Miners verkopen meestal BTC om hun uitgaven te dekken, zoals elektriciteitsrekeningen en hardware.

Niet-uitgegeven voorraad Bitcoin van miners – Bron: Glassnode

De accumulatie trend van miners zette zich voort toen de hash rate van het Bitcoin-netwerk het afgelopen kwartaal herstelde.

Te midden van speculatie over een uittocht van Chinese miners, meldde Glasnnode dat de hashkracht van Bitcoin eind juni met 51% was gedaald. Het bereikte een lokaal dieptepunt van 90 Exahashes volgens Glassnode.

Volgens het zevendaags voortschrijdend gemiddelde is de netwerkhashkracht met 52% hersteld naar 137 Exahashes. Herstel van de hash rate geeft aan dat de meeste miningactiviteiten nu zijn verplaatst en weer actief zijn. De hash rate van Bitcoin ligt momenteel echter 34% onder de all-time high van 184 Exahashes in mei.

Ondanks de groeiende mining treasuries en het herstel van de hash rate, hebben aandelen in beursgenoteerde miningbedrijven zich teruggetrokken. De bredere financiële markten trekken zich terug uit angst dat de Chinese vastgoedgigant Evergrande binnenkort failliet gaat.


Daling bij miningbedrijven

Riot Blockchain heeft dit jaar veel uitgegeven aan het bouwen van een nieuw datacenter in Texas en het uitbreiden van zijn hashcapaciteit. Sinds het begin van de handel op 20 september heeft het echter een prijsdaling van 2,4% meegemaakt.

Concurrenten Marathon en Hive Blockchain zijn beide sinds maandagochtend met 1,5% gedaald. De Hut 8-aandelen zijn in dezelfde periode met 5,4% gedaald. Dit somt de prestaties van de “Big Four” Noord-Amerikaanse miningbedrijven op.

De miningaandelen presteerde deze week echter beter dan Bitcoin. De Bitcoin koers daalde namelijk met meer dan 9,5%.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top