Zipmex Exchange
Exchange, Regulatie

Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in

De minister van Financiën van Thailand heeft, op aanbeveling van de Securities and Exchange Commission (SEC) van het land, de licentie voor de digitale activa-activiteiten van cryptobeurs Zipmex ingetrokken. Deze intrekking is vandaag van kracht geworden.

Zorgen over financiële toestand van het bedrijf

Naar verluidt is het besluit genomen vanwege zorgen over de financiële toestand en de managementstructuur van het bedrijf, wat mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor klanten. Een recent SEC-rapport onthulde dat Zipmex, dat licenties had als handelscentrum en makelaar voor digitale activa, niet voldeed aan de normen van het Digital Asset Decree van 2018. De tekortkomingen betroffen zowel de financiële situatie als het management, wat leidde tot twijfels over het vermogen van het bedrijf om efficiënt en verantwoord te opereren.

In januari kreeg Zipmex van het SEC-comité de opdracht om zijn activiteiten te herstellen, maar het bedrijf slaagde er niet in dit binnen de gestelde termijn te doen. Vervolgens gaf het SEC-comité in februari de opdracht om de crypto-activiteiten op te schorten en diverse operationele problemen aan te pakken, waaronder het teruggeven van activa aan klanten op verzoek.

Na verdere evaluatie op 21 februari concludeerde het SEC-comité dat Zipmex niet alleen de eerste orders had genegeerd, maar ook had nagelaten de vereiste correcties door te voeren. Dit leidde tot de aanbeveling aan de minister van Financiën om de licentie van Zipmex in te trekken en de stopzetting van de digitale activa-activiteiten te bevelen.

Zipmex is nu verplicht om binnen 15 dagen activa aan klanten terug te geven. Als klanten hun activa niet binnen deze periode claimen, moet Zipmex deze binnen 30 dagen in een beveiligd systeem opslaan en elke stap onmiddellijk aan de SEC rapporteren.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Crypto beurs Binance heeft nu meer dan 200 miljoen gebruikers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken