Zipmex Exchange
Exchange, Regulatie

Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in

De minister van Financiën van Thailand heeft, op aanbeveling van de Securities and Exchange Commission (SEC) van het land, de licentie voor de digitale activa-activiteiten van cryptobeurs Zipmex ingetrokken. Deze intrekking is vandaag van kracht geworden.

Zorgen over financiële toestand van het bedrijf

Naar verluidt is het besluit genomen vanwege zorgen over de financiële toestand en de managementstructuur van het bedrijf, wat mogelijk schadelijk zou kunnen zijn voor klanten. Een recent SEC-rapport onthulde dat Zipmex, dat licenties had als handelscentrum en makelaar voor digitale activa, niet voldeed aan de normen van het Digital Asset Decree van 2018. De tekortkomingen betroffen zowel de financiële situatie als het management, wat leidde tot twijfels over het vermogen van het bedrijf om efficiënt en verantwoord te opereren.

In januari kreeg Zipmex van het SEC-comité de opdracht om zijn activiteiten te herstellen, maar het bedrijf slaagde er niet in dit binnen de gestelde termijn te doen. Vervolgens gaf het SEC-comité in februari de opdracht om de crypto-activiteiten op te schorten en diverse operationele problemen aan te pakken, waaronder het teruggeven van activa aan klanten op verzoek.

Na verdere evaluatie op 21 februari concludeerde het SEC-comité dat Zipmex niet alleen de eerste orders had genegeerd, maar ook had nagelaten de vereiste correcties door te voeren. Dit leidde tot de aanbeveling aan de minister van Financiën om de licentie van Zipmex in te trekken en de stopzetting van de digitale activa-activiteiten te bevelen.

Zipmex is nu verplicht om binnen 15 dagen activa aan klanten terug te geven. Als klanten hun activa niet binnen deze periode claimen, moet Zipmex deze binnen 30 dagen in een beveiligd systeem opslaan en elke stap onmiddellijk aan de SEC rapporteren.

Exchange nieuws

BitFlyer Holdings neemt FTX Japan over en bereidt lancering van Crypto-ETF’s voor
Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Rho Markets herstelt van Oracle-fout: $7,6 miljoen aan stablecoins teruggegeven
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli