Hooded Hacker
Hack

Mixin Network-hacker haalt $200 miljoen af van mainnet-activa

In een recente ontwikkeling heeft het gedecentraliseerde Peer-to-Peer-netwerk Mixin Network aangekondigd dat het naar schatting $200 miljoen heeft verloren als gevolg van een inbreuk waarbij de database van een externe cloudserviceprovider werd gecompromitteerd.

Stortings- en opnamediensten opgeschort

Op 25 september heeft Mixin Network bevestigd dat op 23 september een cyberaanval heeft plaatsgevonden waarbij naar schatting $200 miljoen aan cryptocurrency-activa uit zijn mainnet zijn ontvreemd. Als reactie op deze onthulling heeft Mixin Network onmiddellijk alle stortings- en opnamediensten opgeschort.

Onderzoek naar recente hack

Mixin Network heeft de diensten van blockchain-onderzoeker SlowMist en Google ingeschakeld om te assisteren bij het onderzoek naar de recente hack, terwijl het Mixin-team zich inspant om te herstellen. Volgens een afzonderlijk onderzoek uitgevoerd door PeckShield, had Mixin op het moment van de aanval $94,48 miljoen aan Ethereum, $23,55 miljoen aan Dai en $23,3 miljoen aan Bitcoin in zijn bezit. De totale portefeuillewaarde bedroeg $141,32 miljoen.

Stortingen en opnames op Mixin Network zullen worden hervat “zodra de kwetsbaarheden zijn vastgesteld en aangepakt.” Er zijn nog geen concrete plannen aangekondigd met betrekking tot het herstellen van de verloren activa voor gebruikers.

Alhoewel als slot aanvankelijk was toegezegd dat Mixin-oprichter Feng Xiaodong dit incident zou toelichten in een openbare livestream in het Mandarijn, gepland om 13.00 uur Hong Kong Time op 25 september, zijn er geen links naar de livestream verstrekt op de officiële sociale mediakanalen, zoals X (voorheen Twitter), of op de officiële website mixin.network.

Hack nieuws

Grootschalige cryptocurrency-diefstal in Groot-Brittannië: Twee mannen aangehouden
Groot crypto scamschandaal: $71 miljoen aan Bitcoin verduisterd
Grootschalige hack van Poloniex en geldwitwaspraktijken via Tornado Cash opgemerkt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Beslissend moment: Cruciale uren aangebroken voor Bitcoin