Nieuws, Trending

Mizuho, de Japanse financiële reus introduceert crypto voor cashloze betalingenMizuho Financial Group in Japan heeft plannen om in het eerste kwartaal van volgend jaar een nieuwe cryptocurrency tot leven te roepen. Hiermee wil het cashloze betalingen als overschrijvingen of digitale betalingen een nieuwe optie bieden.


Mizuho

Mizuho Financial Group is een openbare bankholding dat is gevestigd in Japan. Afgelopen jaar wist het een omzet van 1.45 biljoen (1.450.000.000.000) yen te genereren. Omgerekend is dit zo’n 11.5 miljard Euro. Hiermee is het een echte gigant in het land. Nu wil het een digitale valuta op de markt brengen.


Verlaging kosten

De nieuwe digitale munt zal moeten helpen bij het verlagen van de kosten. Wanneer (web)winkels de nieuwe munt gaan accepteren zullen de bijkomende kosten aanzienlijk lager liggen dan bij bijvoorbeeld de creditcard. Waar creditcard een percentage vraagt om gebruik te maken van de dienst, is het versturen of ontvangen van de digitale munt geheel gratis.

Bovendien zijn er zo’n 60 regionale banken aan boord die girale betalingen willen verbeteren. Naar verluid zal de dienst onder één naam door iedere aangesloten bank worden aangeboden. De naam zelf is echter nog onbekend.


Smartphone applicatie

Om de valuta te kunnen beheren heeft de gebruiker een speciale applicatie (app) op zijn of haar smartphone nodig. Betalingen worden gedaan door middel van QR-codes die binnen de app kunnen worden aangemaakt. De prijs van de coin wordt gelijkgesteld aan 1 yen en is hiermee een stablecoin. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de coin toe te voegen als (extra) betaaloptie.