Mobiele netwerkprovider AT&T gaat crypto-betalingen accepteren

Mobiele (GSM)-netwerk provider AT&T zet stappen in de wereld van cryptocurrency. Het bedrijf heeft laten weten dat klanten nu hun telefoonrekeningen kunnen betalen met cryptocurrency.


BitPay

Om betalingen door middel van cryptocurrency mogelijk te maken, is AT&T gaan samenwerken met cryptocurrency-betalingen verwerker BitPay. AT&T zal de cryptocurrency niet opslaan; BitPay zet de crypto eerst om in fiat-geld voordat deze aan het bedrijf wordt gegeven.

Volgens AT&T is de motivatie achter het accepteren van cryptocurrency heel simpel, namelijk het verbreden van de aantrekkingskracht van het bedrijf op diverse klantengroepen. Zo is het bedrijf altijd op zoek naar manieren om hun services te verbreden en uit te breiden.


Millennials

Een voormalig hedge fund manager ziet de stap echter als een poging om (meer) beroep te doen op millennials. Zo is de vraag met het betalen door middel van cryptocurrency namelijk vooral hoog rondom deze groep klanten.

Het aantal verwachte klanten die gebruik gaan maken van deze service wordt echter niet hoog geschat. Het laat echter wel zien dat cryptocurrency steeds meer geaccepteerd wordt in het dagelijkse leven.


Steeds meer bedrijven geïnteresseerd in cryptocurrency

Naar verluidt zijn beide bedrijven (BitPay & AT&T) ongeveer een jaar bezig geweest om alles geregeld te krijgen. Verwacht wordt, nu dat AT&T crypto-betalingen accepteert, dat meer bedrijven zullen volgen.

BitPay laat hierbij weten dat grote bedrijven die in de Fortune 500 staan, steeds meer geïnteresseerd zijn in cryptocurrency. Zo is het bedrijf steeds vaker bezig om bij deze bedrijven langs te gaan om alles uit te leggen en om te kijken naar mogelijke samenwerkingen.

 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken