Bitcoin

Moeilijkheid minen BTC laat zelfde patroon zien sinds $3k-prijsbodem in 2018

Het lijkt erop dat Bitcoin (BTC) hetzelfde gedrag kopieert als dat het deed op de prijsbodem in 2018 ($3k). Destijds was dit een fundamenteel punt wat ertoe deed leiden dat de prijs van 1 BTC steeg naar circa $14.000. Deze beweging heeft zich pas 2 keer in de geschiedenis van BTC laten zien. Dit werd duidelijk na een moeilijkheidsgraad-analyse van het Bitcoin-netwerk.


BTC Moeilijkheidsgraad

Waar de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk eerder deze week nog met ruim 9% daalde, lijkt dit de neerwaartse verschuiving van twee weken eerder voort te zetten. Mocht de volgende aanpassing ook negatief zijn, dan is dit pas de derde keer in de geschiedenis van Bitcoin dat er 3 back-to-back negatieve aanpassingen hebben plaatsgevonden. Momenteel wordt deze derde aanpassing op -7% gewaardeerd, wat ertoe doet lijken dat deze ontwikkeling zich voortzet. Het moet uiteraard nog blijken of dit na de volle periode echt zo is.

Dit fenomeen kan erg belangrijk zijn voor de waarde van de BTC. Wanneer de moeilijkheidsgraad van een crypto-netwerk wordt verlaagd, dan resulteert dit over het algemeen aan een hogere deelname aan de validatie van transacties op het betreffende netwerk. Wordt de moeilijkheidsgraad weer hoger, dan gebeurt het tegenovergestelde. Veranderingen in deze moeilijkheidsgraad gebeurt bij Bitcoin sinds 2016 automatisch. Hierdoor kan Bitcoin zichzelf voorspelbaar reguleren zonder dat de veiligheid van het gehele netwerk hierbij in gevaar wordt gebracht.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Hash rate verlaagd maar miners zijn terug

Na de halving van Bitcoin die onlangs heeft plaatsgevonden, is de hash rate van het BTC-netwerk vrij fors gedaald. Het lijkt er echter op dat steeds meer miners weer terugkeren in de markt, waardoor ook de hash rate weer is gaan stijgen. Door een lagere moeilijkheidsgraad aan te houden, zou de hash-rate in theorie weer moeten stijgen, dit doordat meer miners zullen deelnemen als het makkelijker is geworden.

Sinds de halving is de hash-rate al gestegen. Volgens een algemene theorie zou prijsactie moeten volgen nadat de hash-rate is gestegen. Dit moet zich echter nog wel in de praktijk gaan bewijzen.

In december 2018, na de dieptepunten, begon BTC met zijn bullrun naar bijna $14.000. Mocht dezelfde situatie zich weer gaan voortdoen, dan zou BTC kunnen stijgen naar bijna $21.000. Het is echter nog niet bekend of dit gaat gebeuren en hou dit dus ook niet aan als beleggingsadvies.

 

Bitcoin nieuws

Glassnode: ‘Grote financiële instellingen en slim geld bepalen de Bitcoin koers’
Crypto-analist: “Bitcoin nadert kritiek niveau dat behouden moet blijven”
Zoekopdrachten ‘Bitcoin Halving’ op Google bereikt all-time high
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?