Exchange Nieuws

Monex wil FTX Japan opkopen

FTX Japan is één van de in totaal 4 van de te koop aangeboden activa van FTX. De Money Group, een specialist in commerciële vreemde valuta’s voor instituten, is nu geïnteresseerd.

Overname FTX Japan

Volgens de CEO van Monex, Oki Matsumoto, is het bedrijf erg geïnteresseerd in FTX Japan. Ze zijn hiernaast ook van mening dat het een zeer goede zaak is voor hen als er minder concurrentie is op de lokale markt.

De Japanse cryptomarkt biedt naar verluidt veel potentie, omdat meerdere bedrijven mogelijk overwegen om in digitale activa te investeren of niet-vervangbare tokens te gebruiken voor hun marketingcampagnes. Monex wil zich op zo’n moment als één van de weinige opties voor lokale spelers positioneren.

Het is dan ook zeker niet de eerste stap van Monex binnen de crypto-wereld. Momenteel bezit het bedrijf namelijk al een meerderheid van de Japanse Bitcoin-wallet en -exchangeservice genaamd Coincheck. Afgelopen jaar spraken ze nog hun intentie uit om de exchange op Nasdaq te plaatsen. Alhoewel er naar verluidt geen wijzigingen zijn in deze plannen, moet de Nasdaq-notering nog wel even op zich laten wachten.

Activa van FTX wordt verkocht

FTX Japan is één van de 4 activa van de failliete exchange FTX die goedgekeurd zijn voor de verkoop. Dit terwijl de faillissementsprocedure nog loopt. Het bedrijf heeft naar verluidt een groot deel van de verloren fondsen teruggevonden, maar moet nog steeds een gat dichten. Dit proberen ze door 4 activa te verkopen.

Andere activa zijn onder meer het platform voor het vereffenen van aandelen Embed, het derivatenplatform LedgerX en de in Europa gevestigde arm van de beurs, FTX Europe. De rechtbank staat degenen die geïnteresseerd zijn in kopen toe om hun due diligence uit te voeren en de te koop staande activa te bekijken.

Monex is echter zeker niet het enige bedrijf dat het FTX-activum in de gaten houdt. Op 10 januari bevestigde een rechtszaak dat er zo’n 115 entiteiten zijn die interesse hebben getoond in de aankoop van de activa van de omstreden beurs. Volgens de informatie onderzoeken momenteel 41 kopers FTX Japan. Het zou dus zomaar kunnen dat een andere partij met FTX Japan ervandoor gaat. Het is als slot nog even afwachten wie het winnende bod gaat uitbrengen op FTX Japan.

Exchange nieuws

Binance lanceert onbekende altcoin op platform
BUSD-stortingen en opnames via OCBS op Binance.US opgeschort
Matt Damon onthult waarom hij meedeed aan beruchte Crypto.com reclame
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden