Altcoin Nieuws

MoneyGram gaat Stellar blockchain gebruiken

MoneyGram is een samenwerking aangegaan met de Stellar Development Foundation om consumenten in staat te stellen geld te verzenden met de populaire stablecoin, USD Coin (USDC).


MoneyGram zet in op stablecoins

Gisteren kondigde MoneyGram aan dat het het ondersteuning biedt aan crypto wallets die aangesloten zijn op het Stellar netwerk. Door samen te werken met Circle, zal MoneyGram ook lokale fiat-opnames mogelijk maken met behulp van de USDC stablecoin.

United Texas Bank zal optreden als afwikkelingsbank om het proces binnen het regelgevende kader te voltooien.

“Terwijl crypto en digitale valuta’s steeds belangrijker worden, zijn we vooral optimistisch over het potentieel van stablecoins als methode om grensoverschrijdende betalingen te stroomlijnen.” zei Alex Holmes, voorzitter en CEO van MoneyGram.

Het partnerschap zal naar verwachting eind 2021 van start gaan in bepaalde landen. De uitgebreide uitrol van de samenwerking staat gepland voor 2022. Denelle Dixon, de CEO van de Stellar Development Foundation, zegt:

“Een nieuwe groep van geldgebruikers zal in staat zijn om hun contante geld in en uit USDC te converteren, waardoor ze toegang krijgen tot snelle en betaalbare digitale activadiensten die voorheen mogelijk buiten bereik waren.”


MoneyGram kiest voor Stellar

MoneyGram is geen onbekende in de blockchain industrie. Zo ging het bedrijf in juni 2019 al eens een samenwerking aan met Ripple om samen te werken aan grensoverschrijdende betalingen en valutatransacties met digitale activa.

De deal liep echter op de klippen, vanwege de onzekerheid over de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission tegen Ripple. MoneyGram heeft om deze reden de samenwerking met Ripple in het eerste kwartaal van 2021 stop gezet.

Dat MoneyGram nu juist samen gaat werken met Stellar is niet zo gek. Stellar werd namelijk gelanceerd door Ripple-medeoprichter Jed McCaleb nadat hij in 2014 vertrok bij Ripple. De twee bedrijven lijken dan ook redelijk veel op elkaar.

Sinds de aankondiging van MoneyGram is de XLM koers flink gestegen. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 token meer dan 15% hoger dan een dag geleden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten