Altcoin, Stellar

MoneyGram & Stellar kondigen lancering van cash-in cash-out pilot aan

MoneyGram’s samenwerking met Stellar heeft zijn eerste mijlpaal bereikt met de lancering van een live cash-in en cash-out pilot in de Verenigde Staten (VS). Deelnemers van het proefproject kunnen geld storten in hun digitale wallet op elke deelnemende MoneyGram-locatie.


Een belangrijke mijlpaal

MoneyGram had in oktober aangekondigd dat het samenwerkte met de Stellar Development Foundation om het MoneyGram-netwerk en de Stellar-blockchain te integreren. De integratie zou uitbetalingen en contante financiering in lokale valuta mogelijk maken met Stellar USDC. Ook zou het onmiddellijke afwikkelingsmogelijkheden mogelijk maken

De pilot wordt beschouwd als de eerste belangrijke mijlpaal in die samenwerking. Deelnemers kunnen contant geld in hun wallet storten vanaf MoneyGram-locaties. Ook kunnen ze betalingen naar het buitenland verzenden met behulp van de Stellar USDC. Deelnemers kunnen hun Stellar USDC ook inwisselen voor elke ondersteunde contante valuta op MoneyGram.


Een revolutie in de betalingsindustrie

MoneyGram heeft gelijke tred gehouden met app-gebaseerde financiële diensten, elektronische en digitale wallets en de groeiende populariteit en acceptatie van deze diensten. MoneyGram is het eerste geldtransferbedrijf dat blockchaintechnologie heeft geïntegreerd en het gebruikt als onderdeel van zijn FX-trading.

Het bedrijf is ook doorgegaan met strategische investeringen in blockchain-technologie. Ook heeft het innovatieve partnerschappen aangegaan die gericht zijn op digitale P2P-betalingen en geldoverdrachten.


Stellars partnerschap met Moneygram

De samenwerking van MoneyGram met Stellar stelt zijn gebruikers in staat om USDC om te zetten in contanten en vice versa. Dit alles kan worden gedaan zonder dat een bankrekening nodig is. USDC, al de snelst groeiende digitale dollarvaluta, zal extra nut en een toename van de liquiditeit zien naarmate meer wallets en gebruikers zich bij het ecosysteem voegen.

De samenwerking maakt ook directe afwikkelingen met MoneyGram mogelijk, dankzij het gebruik van USDC. De onmiddellijke betalingsregelingen zullen een grote bijdrage leveren aan het verminderen van risico’s. Verder zal het bijdragen aan het verbeteren van de efficiëntie en het mogelijk maken van snellere geldinzameling.


Contant geld nog steeds erg belangrijk

De samenwerking tussen MoneyGram en Stellar onderstreept ook het feit dat hoewel de wereld een aanzienlijke groei doormaakt in de acceptatie en bruikbaarheid van digitale activa, contant geld nog steeds een belangrijke speler in de wereld zal zijn. Een aanzienlijk aantal wereldmarkten zou nog steeds op contanten draaien. Veel delen van de wereld hebben namelijk geen of onvoldoende banken.

De integratie van MoneyGram met Stellar biedt gebruikers van de service een gemakkelijke toegang tot de crypto- en blockchain-industrie. Individuen in opkomende markten kunnen dankzij de pilot gemakkelijker toegang krijgen tot de ruimte. Volgens MoneyGram en Stellar is de pilot de eerste van vele initiatieven die een grotere toegang tot het financiële systeem van de wereld mogelijk zullen maken.