Nieuws

Morgan Stanley gaat Bitcoin handelen mogelijk maken

De Amerikaanse bankgigant genaamd Morgan Stanley is van plan om het handelen van Bitcoin mogelijk te maken, zeggen anonieme bronnen.

Morgan Stanley wilt Bitcoin handel mogelijk maken

Persbureau Bloomberg onthult in de publicatie dat de Amerikaanse multinational andere Wall street spelers volgt die ook veel onderzoek doen naar de Bitcoin mogelijkheden. Volgens de bronnen zal Morgan Stanley “Contracten afsluiten die beleggers synthetische gekoppeld is aan de prestaties van Bitcoin.” Beleggers zullen in staat zijn om long of short te gaan met behulp van de zogenaamde price return swaps, en Morgan Stanley zal een fee berekenen voor elke transactie. Het is opnieuw goed nieuws uit de banken sector. Eerder liet Goldman Sachs weten dat de claims van het stoppen met een Bitcoin tradingsdesk niet klopten.

Ook andere investeerders doen mee

Vandaag komt Bloomberg dus met een publicatie over Morgan Stanley. Echter, de bank zelf weigerde meer te vertellen over de plannen. Naast Morgan Stanley zou nog een belangrijke speler interesse tonen in Bitcoin. De Citigroup Citigroup heeft naar verluid laten weten dat ze van plan zijn een toegang te krijgen tot Bitcoin-handelsproducten. Net zoals Goldman Sachs en Morgan Stanley zou de Citygroup haar klanten in staat stellen om in Bitcoin te investeren zonder dat de klanten de cryptocurrency daadwerkelijk in handen zouden hebben.