Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Morgan Stanley koopt voor $240 miljoen aan Grayscale Bitcoin-aandelen

Waar veel crypto-gebruikers vaak juist tegenover banken staan, heeft Morgan Stanley zijn weg naar Bitcoin (BTC) gekocht. Door de recente aankopen van Morgan Stanley, zou de investeringsbank nu de op één-na-grootste houder zijn van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).


Aanzienlijke investering

Naar verluidt heeft de investeringsbank een aanzienlijke investering gedaan in Grayscale’s Bitcoin Trust. De investeringsbank heeft in totaal meer dan 6,5 miljoen aandelen van Grayscale Bitcoin Trust in meer dan een dozijn fondsen aangeschaft. Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van de SEC. Ieder aandeel wordt momenteel verhandeld voor circa $37.80 per stuk, waardoor deze investering uitgekomen is op zo’n 240 miljoen Amerikaanse Dollars.

Naar verluidt is enkel ‘Cathie Wood’s ARK Investment Management’ een grotere houder van deze aandelen. Zij hebben naar verluidt ongeveer 9 miljoen aandelen, zo’n 2.5 miljoen meer dan Morgan Stanley. Dat een investeringsbank nu hierin instapt kan opvallend genoemd worden: eerder bleven banken altijd weg bij dit type aandelen. Het zou kunnen dat nu meerdere banken het initiatief van Morgan Stanley gaan volgen, maar dat is op dit moment nog slechts speculatie. Toch is het een goed teken.


De Grayscale Bitcoin Trust

De Bitcoin Trust van Grayscale is een investeringsmogelijkheid voor bedrijven of individuen die wel Bitcoin in hun bezit willen hebben, maar zelf eigenlijk niet de privésleutels hiervan willen beheren. Als zodanig werkt GBTC door de prijs van BTC te volgen.

Hierin stappen is echter niet goedkoop, beleggers moeten minstens $50.000 hiervoor neerleggen. Ook moeten zij een vergoeding van 2% betalen en hun aandelen ten minste zes maanden vasthouden voordat ze deze kunnen verkopen. Het handelt op de vrij verkrijgbare marktplaats OTCQX.

De Grayscale Bitcoin Trust is inmiddels een grote naam binnen de crypto-wereld. Hierdoor is het dan ook al in staat geweest om ruim $31 miljard aan beheerd vermogen op te bouwen. Hiernaast hebben ze ook nog eens voor circa $9 miljard aan andere op crypto gebaseerde trusts.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten