Newsbit

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox beschermt gebruikers van auto cryptocurrency-mining

Mozilla Firefox

Internetbrowser Mozilla heeft in zijn nieuwste versie een instelling ingebouwd om haar gebruikers te beschermen tegen auto-crypto mining of cryptojacking. Dit is hiermee één van de vele beveiligings- en privacymogelijkheden die Firefox aan de browser heeft toegevoegd.


Blokkeren van cryptominers

De nieuwe beveiligings- en privacymogelijkheden zijn onderdeel van de inhoudsbeveiliging van de internet browser. Met deze nieuwe mogelijkheden zouden klanten beter moeten worden beschermd tegen bedreigingen en ergenissen op het wereldwijde internet.

Zo kunnen gebruikers zichzelf vanaf nu beschermen tegen cryptocurrency-miners en kunnen zij de vaak automatische en ongewenste scripts blokkeren. Het bedrijf heeft zijn benadering ten aanzien van anti-tracking aangepast om zo tegemoet te komen aan de groeiende vraag vanuit gebruikers naar functies en/of services om de online privacy te verbeteren.


Diverse verbeteringen

Mozilla heeft in de afgelopen tijd flink wat functies uitgebracht die de nieuwe anti-tracking benadering in de praktijk brengen. Zo heeft het bedrijf een aantal belangrijke initiatieven doorgevoerd, namelijk het verwijderen van cross-site tracking, het beperken van schadelijke praktijken en het verbeteren van de prestaties van internet pagina’s. Het gevolg hiervan is dat de gebruiker zowel beter beschermd is als dat de browser sneller is geworden.


Toename in cryptojacking

Mozilla brengt de updates uit in een goede tijd. Het cyberbeveiligingsbedrijf McAfee Labs heeft namelijk een onderzoek gedaan rondom dit onderwerp. Het resultaat hiervan was dat cryptojacking in de laatste jaren flink is toegenomen. Dit gebeurd zelfs zo vaak dat het ransomware heeft verslagen als veel gebruikte methode.

Crypto-mining via malware is slecht voor gebruikers door een aantal redenen. Allereerst wordt het stroomverbruik van de computer (flink) verhoogt en hiernaast wordt het systeem van de slachtoffers vertraagd.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top