Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Mt. Gox-crediteuren ontvangen ruim $9 miljard in Bitcoin

Uit een recente aanvraag bij de rechtbank van Tokio blijkt dat de slachtoffers van het beruchte faillissement van Mt. Gox het grote fiasco binnenkort eindelijk achter zich kunnen laten.


Schuldeisers kunnen 90% terugkrijgen

De schuldeisers van Mt. Gox zullen naar verwachting in totaal ruim $9 miljard terugkrijgen, aan Bitcoin (BTC). Dit staat in een rehabilitatieplandocument dat is ingediend bij de Tokyo District Court voor de inmiddels opgeheven crypto-exchange. 

Crediteuren verwijst hier naar de verschillende slachtoffers die geld verloren toen de crypto-exchange in 2014 werd gehackt. De trustee zei in het rehabilitatieplandocument: 

“De rehabilitatietrustee wil alle betrokken partijen oprecht bedanken voor hun begrip en steun. Afhankelijk van de situatie wordt verwacht dat de orderbevestiging over ongeveer een maand vanaf vandaag definitief en bindend wordt.”

Na goedkeuring moeten schuldeisers hun bankrekeningen registreren in het online archiveringssysteem van Mt. Gox om betalingen te ontvangen. “Rehabilitatie-crediteuren die niet in het systeem kunnen inloggen, kunnen moeilijkheden ondervinden bij het ontvangen van terugbetalingen”, zei de trustee verder. 

“Het is een datum die elke marktdeelnemer in de gaten moet houden”. Zo zei walletmanager Avi Felman van BlockTower Capital naar verluidt. Felman voegde toe dat er “waarschijnlijk aanzienlijke volatiliteit rond het evenement zal zijn, en als Bitcoin oververhit raakt, kan dit een lokale top markeren, aangezien houders eindelijk winst kunnen maken op hun posities.”  

Schuldeisers zullen ongeveer 90% van de activa die ze verschuldigd zijn kunnen ontvangen. Het totale bedrag dat door de trustee wordt gehouden, wordt naar verluidt geschat op ruim $9 miljard. Dit bedrag houdt rekening met de laatste ATH van Bitcoin die eerder deze week werd geregistreerd. 


Wat is er met Mt. Gox gebeurd? 

Mt. Gox was een crypto-exchange die berucht is geworden in de cryptogeschiedenis. De exchange ging offline in februari 2014 nadat de opnameproblemen al op 7 februari 2014 begonnen. Het werd al snel duidelijk dat de opnameproblemen een voorbode waren van iets veel ergers.

De inmiddels ter ziele gegane cryptocurrency exchange handelde destijds ook de meeste Bitcoin-transacties ter wereld af, namelijk ongeveer 70% daarvan. Toen Mt. Gox instortte, veroorzaakte dit een crash in termen van Bitcoin-prijs. De prijs van de cryptocurrency daalde van ongeveer $800 naar $400, ver verwijderd van de prijzen van tegenwoordig. 

Sinds de ineenstorting van de exchange is het een zware strijd geweest voor de schuldeisers van Mt. Gox. Ze te maken hebben gehad met vertragingen in het rehabilitatieplan en hoge vergoedingen in een langdurige strijd om verloren geld terug te krijgen. 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten