MT. GOX logo on screen smartphone
Exchange

Mt. Gox nadert afronding compensatieproces

Mount Gox, de voormalige cryptocurrency beurs die failliet ging, nadert de laatste fase van zijn compensatieproces voor crediteuren. Er staan aanzienlijke uitbetalingen van cryptocurrency op het programma, volgens recente updates die op Reddit zijn gedeeld. Verwacht wordt dat er tegen oktober 2024 ongeveer 142.000 Bitcoin (BTC), 143.000 Bitcoin Cash (BCH) en 69 miljard yen (ongeveer 510 miljoen dollar) verdeeld zullen worden onder de schuldeisers.

Laatste distributiefase naar verwachting eind oktober voltooid

Recente updates op de officiële website van Mount Gox hebben de tabellen bijgewerkt met het verwachte aantal tokens dat zal worden uitgekeerd, waaronder BTC, BCH en yen. Deze informatie is essentieel gebleken voor de voorbereiding op de laatste distributiefase, die naar verwachting voor het einde van oktober 2024 zal zijn voltooid.

Na een initiële fase waarin crediteuren bevestigingsmails ontvingen voor het verifiëren van eigendom van wisseladresaccounts, heeft Mount Gox de Bitcoin-adressen voor terugbetaling vastgesteld. Dit maakt deel uit van een zorgvuldige aanpak om de veilige en nauwkeurige distributie van fondsen te waarborgen, bedoeld om de veiligheid te versterken en schuldeisers te verzekeren van de integriteit van de te ontvangen schadevergoeding.

Mogelijk effect op marktwaarde Bitcoin

De voorgenomen uitbetaling van een aanzienlijke hoeveelheid cryptocurrency door Mount Gox zou potentieel invloed kunnen hebben op de marktprijs van Bitcoin. Analisten waarschuwen voor mogelijke verkoopdruk die de prijs negatief zou kunnen beïnvloeden, gezien de recente toestroom van een grote hoeveelheid Bitcoin op de markt. In de afgelopen 24 uur zag Bitcoin al een daling van 3% in waarde, met een handelsactiviteit die met 120% toenam.

Schuldeisers worden aangeraden om de instructies in de bevestigingsmails van Mount Gox nauwgezet te volgen. Het correct verifiëren en bevestigen van het eigendom van de wisseladresrekeningen die gekoppeld zijn aan de BTC- en BCH-betalingen is cruciaal voor de veilige en nauwkeurige ontvangst van de gelden.

Deze laatste fasen van het compensatieplan van Mount Gox zijn een belangrijke mijlpaal in de cryptocurrency-industrie en kunnen een precedent scheppen voor hoe vergelijkbare gevallen in de toekomst worden afgehandeld. Schuldeisers die al sinds de ineenstorting van de beurs in 2014 wachten op een oplossing, worden geadviseerd om ervoor te zorgen dat hun informatie up-to-date is en zich voor te bereiden op de binnenkomende betalingen die hun financiële landschap aanzienlijk kunnen transformeren.

Exchange nieuws

Ryan Salame van FTX draagt miljoenenwoning over in schikking strafzaak
Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Voormalig CEO van Binance, Changpeng Zhao, veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?