Mt.Gox
Exchange

Mt. Gox start terugbetalingen aan gedupeerden

Mt. Gox, de cryptocurrency exchange die in 2014 850.000 Bitcoin aan beleggers verloor, zal vanaf juli 2024 beginnen met het terugbetalen van de gedupeerden. Dit heeft de rehabilitatietrustee van Mt. Gox aangekondigd in een nota op 24 juni.

Terugbetalingen worden gedaan in BTC en BCH

De terugbetalingen zullen worden gedaan in Bitcoin en Bitcoin Cash. “De rehabilitatietrustee zal te zijner tijd beginnen met de terugbetalingen in Bitcoin en Bitcoin Cash aan de cryptocurrency exchanges waarmee de rehabilitatietrustee de uitwisseling en bevestiging van de vereiste informatie voor de uitvoering van de terugbetalingen heeft voltooid,” aldus de nota.

Er wordt geduld gevraagd van de gebruikers, aangezien de volgorde van betalingen afhankelijk is van de betreffende cryptocurrency exchange. “Wij zullen beginnen met de terugbetalingen in de volgorde van de cryptocurrency exchanges waarmee de rehabilitatietrustee de exchange en bevestiging van de vereiste informatie zal voltooien. Wacht alstublieft even tot de terugbetalingen zijn gedaan.”

Veel mensen wachten al meer dan 10 jaar op hun geld

Ongeveer 127.000 schuldeisers wachten al meer dan 10 jaar op het terugkrijgen van hun geld na de ineenstorting van de beurs in 2014, veroorzaakt door meerdere onopgemerkte hacks. Er is meer dan $9,4/€8,8 miljard aan Bitcoin verschuldigd aan deze schuldeisers.

Op 28 mei heeft Mt. Gox 141.686 BTC, ter waarde van $9,62/€8,97 miljard, overgemaakt naar een nieuwe wallet genaamd “1Jbez”. Dit is de eerste onchain-beweging van geld van de ingestorte beurs in meer dan vijf jaar. Nobuaki Kobayashi, de rehabilitatiebeheerder van Mt. Gox, bevestigde dat deze consolidatie deel uitmaakt van de plannen om te beginnen met terugbetalen, zonder een exacte datum te noemen.

“De rehabilitatietrustee bereidt zich voor om het deel van de claims voor cryptocurrency-rehabilitatie terug te betalen waaraan cryptocurrency is toegewezen… Aangezien de rehabilitatietrustee doorgaat met de voorbereidingen voor de bovenstaande terugbetalingen, wacht u even tot de terugbetalingen zijn gedaan,” aldus Kobayashi in de aankondiging.

Offline gegaan na een grootschalige beveiligingsinbreuk

Mt. Gox was ooit verantwoordelijk voor meer dan 70% van alle transacties binnen het blockchain-ecosysteem. De exchange ging offline in 2014 na een beveiligingsinbreuk, wat resulteerde in een verlies van meer dan 850.000 BTC aan gebruikersfondsen, wat vandaag de dag meer dan $51,9/€48,4 miljard waard zou zijn.

Ondanks de recente aankondiging, kunnen terugbetalingen mogelijk verdere vertragingen oplopen, aangezien de huidige deadline is vastgesteld op september 2023. Dit is een maand voordat Mt. Gox aanvankelijk de schuldeisers zou moeten terugbetalen op 31 oktober 2023.

Exchange nieuws

Cyvers detecteert verdachte transacties in WazirX’s Safe Multisig-wallet
FTX bereikt een schikking met de CFTC van bijna $13 miljard
Bitfinex Derivatives en Thalex kondigen samenwerking aan om crypto-opties en futures te versterken
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
Cruciale technische indicator voorspelt enorme stijging van XRP koers