crypto crash, prijs crash
Bitcoin

Mt. Gox verplaatst miljarden in Bitcoins; BTC koers zakt onder $54.000

Bitcoin (BTC) heeft een bloederige nacht achter de rug. De Bitcoin koers is met meer dan 8% gecapituleerd tot onder de $54.000, wat het laagste niveau sinds eind februari markeert. De in 2014 ingestorte Bitcoinbeurs Mt. Gox is de grote boosdoener van de pijnlijke crash.

De terugbetalingen van $8,5 miljard aan Bitcoins lijken nu dichterbij dan ooit aangezien de beurs miljarden aan Bitcoins in beweging heeft gebracht op de blockchain.

Mt. Gox verplaatst $2,71 miljard aan Bitcoins

Sinds vorige week domineert de beruchte Japanse exchange het Bitcoin nieuws. Na jaren het proces te hebben uitgesteld werd vorige week aangekondigd dat het vanaf ‘’begin deze maand’’ de meer dan 140.000 teruggevonden Bitcoins zal distribueren.

Mt. Gox was ooit, in de beginjaren van Bitcoin, de grootste Bitcoinbeurs ter wereld. Na een reeks beveiligingsproblemen en hacks kon de beurs in 2014 echter niet meer het hoofd boven water houden. In totaal wisten hackers maar liefst 850.000 Bitcoins te stelen van de beurs, waarvan het leeuwendeel behoorden tot klanten.

In de jaren na het faillissement werden meer dan 142.000 Bitcoins teruggevonden, die nog altijd niet zijn verdeeld onder voormalig klanten. Al geruime tijd vreest men voor de mogelijke verkoopdruk die zou kunnen ontstaan na deze distributie, aangezien in theorie miljarden dollars aan Bitcoin tegelijk op de markt kunnen worden gedumpt.

Vorige week werd geen exacte tijdlijn naar buiten gebracht wanneer gebruikers precies gecompenseerd worden. Gisteren kwam Mt. Gox voor het eerst in actie op de blockchain, met enkele vermoedelijke testtransacties. Hoewel dit al voor enige opschudding in de markt zorgde, vond het echte werk vannacht pas plaats.

Blockchain-analyseplatform Arkham Intelligence liet op socialmediaplatform X weten dat een cold storage wallet die toebehoort tot Mt. Gox een totaal van 47.228 BTC ter waarde van ruwweg $2,71 miljard heeft verstuurd naar een nieuw walletadres. 

Met de recente transactie lijkt de eerste stap te zijn gezet naar de BTC-terugbetalingen waar het cryptoland al jaren voor vreest. Voor schuldeisers die zijn getroffen door de ineenstorting van Mt. Gox in 2014 brengt het veel opluchting teweeg na een decennia te hebben gewacht op hun Bitcoins.

BTC koers capituleert tot onder $54.000

Nu we ons akelig dicht bij de langverwachte miljardendistributie bevinden, is de angst voor de impact ervan op de BTC-verkoopdruk in rap tempo toegenomen. De markt lijkt te vrezen voor het meest donkere scenario waarin $8,5 miljard aan Bitcoin in één keer de markt zal bevliegen. Althans, dat is wat de huidige prijsactie van Bitcoin suggereert.

De Bitcoin koers is vannacht met meer dan 8% gecapituleerd tot een low van enkele honderden dollars boven de $53.000. De dramatische koersval heeft de rest van de markt in een slagveld doen omtoveren. Bijna iedere altcoin uit de top 100 heeft tussen de 10% en 20% van zijn waarde ingeleverd. Het is zelfs de grootste capitulatie op de cryptomarkt sinds de ondergang van crypto exchange FTX eind 2022.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen