Hack Nieuws

Hack Nieuws

Multichain-hacker geeft 322 Ethereum terug, maar houdt forse vindersloon in

Eén van de Multichain-hackers heeft deze week naar verluidt 322 Ethereum (ETH) (momenteel circa €808.000) teruggegeven aan het cross-chain routerprocotol.


Forse vindersloon

De hacker heeft echter een forse vindersloon ingehouden. Zo zou hij 62 ETH (circa €155.000) als ‘bug bounty’ gehouden hebben. Ook staat er nog een totaal van 528 ETH open nadat de hackers inbreuk gemaakt hebben in het Multichain-systeem.

Het werd eerder deze week bekend dat Multichain een aantal beveiligingsproblemen ondervond, die betrekking hadden tot de tokens WETH, PERI, OMT, WBNB, MATIC en AVAX. De kritieke kwetsbaarheden zouden inmiddels alweer verholpen moeten zijn.

Diverse hackers hebben echter gebruik gemaakt van de kwetsbaarheden, waardoor er in totaal meer dan $3 miljoen gestolen kon worden.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Contact tussen hacker en Multichain

Eén van de hackers is volgens zichzelf een ‘white hat’. Dit is iemand die zonder kwade intenties kwetsbaarheden test bij bedrijven en deze vervolgens meldt. Hij zou naar verluidt contact hebben opgenomen met Multichain om te onderhandelen voor een in dit geval forse vindersvergoeding.

Uiteindelijk wisten zij een deal te sluiten en stortte de hacker circa 319 ETH terug in 6 transacties. Multichain (dat voorheen bekend stond als Anyswap) heeft als doel om de ‘ultieme router voor Web3’ zijn. Het platform ondersteunt momenteel 30 blockchains, waaronder Avalanche (AVAX), Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Fantom (FTM), Litecoin (LTC) en Terra (LUNA). Het bedrijf neemt naar verluidt meerdere stappen om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten