Mysterieuze Bitcoin-whale verplaatst ruim 57.000 Bitcoins

Op het Bitcoin (BTC)-netwerk is een overdracht geweest tussen onbekende wallets. In zijn totaliteit zijn er 57.577 Bitcoins verplaatst naar een ander Bitcoin-adres.


Ruim $400 miljoen

Op het sociale platform van Twitter deelt de bot ‘Whale-Alert’ diverse transacties. Zo ook deze opmerkelijke transactie. Normaliter kan het adres achterhaald worden en zijn het in veel van de gevallen cryptocurrency exchanges. Momenteel zijn de Bitcoin-adressen van de eigenaar en de betrokkenen onbekend. De transactie betreft meerdere adressen en de ontvanger is de Bittrex cryptocurrency exchange.

Naast dat het een zeer opmerkelijke transactie is, laat het ook één van de waarden van het Bitcoin-netwerk zien, namelijk belangrijke transacties uitvoeren tegen lage kosten.


Bitcoin-netwerk

Het gehele netwerk van Bitcoin heeft vaak circa $1 miljard aan transactiewaarde in 24 uur tijd op de sterke dagen. Op de minder sterke dagen weet het netwerk voor meer dan $400 miljoen te verwerken.

Dit geeft aan dat het netwerk iedere dag met serieuze bedragen te maken krijgt. De stomen van Bitcoins van en naar crypto exchanges toe lijkt gecorreleerd te zijn met een prijsactie. Aangezien deze Bitcoins naar een Bittrex-account zijn gegaan, zou dit dus kunnen betekenen dat de eigenaar een aantal Bitcoins zou willen verkopen. Dit hoeft echter niet en is hiermee speculatie.


TokenAnalyst

Het account van TokenAnalyst op Twitter heeft details gedeeld van het 24-uursvolume (zowel inkomend als uitgaand) van de Bitcoin op een aantal grote exchanges.

Uit deze details blijkt dat de cryptocurrency exchange Huobi het hoogste bedrag aan Bitcoins heeft binnengekregen, terwijl bij de cryptocurrency exchange Binance er juist het meest uit zijn gegaan. De volledige resultaten zijn in onderstaande tweet weergegeven.


 

Bitvavo App – Handel €1000 per dag gratis in juli

Bitvavo exchange

Download de Bitvavo app voor Android en iOS en verhandel tot €1000 aan digitale valuta, per dag, zonder handelskosten te betalen.

knop_account-aanmaken