call of duty
Hack

Mysterieuze malware steelt Bitcoin van Call of Duty spelers

Er is een nieuwe vorm van malware actief die Bitcoin steelt van mensen die valsspelen in Call of Duty. De aanvallen van de software zijn namelijk gericht op spelers die cheatsoftware kopen. In totaal zou het gaat om 4,9 miljoen accounts bij Activision Blizzard en de gamewinkel Battle.net die gehackt zijn.

“Slachtoffers hebben gemeld dat hun Electrum Bitcoin wallets zijn leeggehaald. Hoeveel geld er gestolen is weten we niet”, aldus vx-underground.

Minder erg dan het lijkt?

Als we PhantomOverlay mogen geloven is de hack wat minder erg dan het lijkt en zijn de getallen die vx-underground noemt overdreven. Volgens PhantomOverlay zijn namelijk meer dan 50 procent van de logins in de database pure troep en accounts waar hackers niets mee kunnen.

Op een ander moment wordt de hack weer de “grootste malware campagne in de geschiedenis van de gaming/cheating gemeenschap” genoemd.

Activision Blizzard, de uitgever van Call of Duty, heeft inmiddels contact opgenomen met de website die de cheatsoftware verkoopt. Zij zullen samen met PhantomOverlay de miljoenen getroffen gebruikers gaan helpen.

Overigens is dit niet de enige Bitcoin-hack van deze week. Op dinsdag moest de oprichter van een Bitcoin Ordinals project namelijk met de billen bloot om te bekennen dat er fondsen verdwenen waren.

Ordinal Rugs gehackt

Het gaat om Ordinals Rugs (what’s in the name) die claimen dat ze slachtoffer waren van een wallet drainer phishing aanval, gericht op de Bitcoin Rock Discord server. De dieven zouden er met 1,47 Bitcoin vandoor gegaan zijn (ongeveer 100.000 dollar) en voor 4 Bitcoin aan Ordinals inscripties ter waarde van ruim 200.000 dollar.

Dit kapitaal is gestolen uit de wallet van de pseudonieme oprichter Archon.

“Er zijn geen fondsen/accounts/logins met betrekking tot Ordinal Rugs aangetast tijdens deze hack… dit was gewoon mijn persoonlijke wallet en ik kan hiervoor alleen mezelf aankijken. Het is onnodig te zeggen dat ik dit niet nog een keer zal laten gebeuren”, zo vertelt Archon.

Nog 2 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 2 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen
Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten