Cryptocurrency Whale
Ethereum

Mysterieuze whale verkoopt voor miljoenen dollars aan Ethereum

Eens in de zoveel tijd worden er whales wakker die al jarenlang bepaalde munten in hun wallets bewaarden. Ditmaal gaat het om een Ethereum whale, die voor miljoenen dollars een Ether verkocht, die hij rond de koers van 700 dollar had ingekocht.

In totaal behaalde deze whale een winst van rond de 10 miljoen dollar met deze transacties. Het ging om een wallet met 17.768 Ethereum.

Rendement van 400 procent

Geduld is een schone zaak en dat geldt zeker voor de cryptowereld. Het lijkt voor de buitenwacht soms eenvoudig om munten te kopen en die voor enkele jaren te bewaren, maar dat is het natuurlijk niet. Als jouw portfolio tijdens een bearmarkt met 80 procent daalt, dan kan het heel lastig zijn om jezelf ervan te overtuigen dat het een goed idee is om niet te verkopen.

Deze whale slaagde daarin en wist daarmee een rendement van 400 procent te behalen.

Voor Bitcoin lijkt het na de introductie van de Spot Bitcoin ETFs heel lastig om ooit nog helemaal van het podium te verdwijnen, maar dat was lange tijd heel anders. Sinds de beginjaren dacht iedereen dat overheden de vijand waren en dat het een kwestie van tijd was voordat er een algeheel verbod op de digitale munt zou komen.

In principe is Bitcoin immers ontwikkeld als “tegengif” voor het geld van overheden. Wat Bitcoin betreft lijkt de boel nu veiliggesteld, maar voor alle andere projecten is die veiligheid er nog niet, totdat we daar ook ETFs voor krijgen.

Wanneer krijgt Ethereum zijn ETF?

De volgende grote vraag binnen de industrie is dan ook wanneer Ethereum zijn ETF krijgt. Daar zijn de meningen op dit moment sterk over verdeeld. Waar er in eerste instantie nog veel hoop was op de introductie van de Spot Ethereum ETFs in mei 2024, lijkt daar nu geen sprake meer van.

Volgens Bloomberg ETF-expert Eric Balchunas is er op dit moment nog maar een kans van 25 procent op een Ethereum ETF in mei.

Waarom? Omdat de Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), angstvallig stil is over dit onderwerp. Terwijl er rond de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs van alles naar buiten kwam over de gesprekken tussen de aanvragers en de toezichthouder.

Waar zou dat aan liggen? Veel mensen denken dat Proof-of-Stake een reden kan zijn voor de SEC om Ethereum op een andere manier te beoordelen.

Nog 3 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 3 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

P2P.org introduceert Restaking API voor optimale Ethereum-staking beloningen
Bitcoin en Ethereum maken debuut op Londense beurs
Ethereum oogt bullish, terwijl er over Bitcoin twijfel heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist: Nu XRP kopen vergelijkbaar met vroege investeringen in Apple, Google en Tesla
Altseason op komst? Crypto analisten verwachten vuurwerk
Nederlandse crypto analist: Bitcoin koers kopieert de bullmarkt van 2017